«Τρόμαξαν» οι Τούρκοι από ελληνικά και αμερικανικά μαχητικά – Τι συνέβη στο Αιγαίο

Έμπρακτη αμφισβήτηση των θέσεων της Τουρκίας για πλήρη αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, αποτελεί η κοινή πτήση που, οπως αποκαλύπτει το MEGA, πραγματοποίησαν σήμερα αμερικανικά και ελληνικά μαχητικά πάνω από τη Λήμνο.

Τα ελληνικά μαχητικά μαζί με ζεύγος αμερικανικών F-15 από εκείνα που σταθμεύουν στη Λάρισα πέταξαν στην περιοχή της Λήμνου όπου πραγματοποίησαν συνεκπαίδευση.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, η ελληνική πλευρά έθεσε το σχέδιο πτήσης υπόψη των Αμερικανών οι οποίοι το αποδέχτηκαν στέλνοντας έτσι και ένα μήνυμα στην Τουρκία που θέλει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αποστρατικοποιημένα.

Tην ίδια ώρα, τουρκικό ζεύγος F-16 πέταξε πάνω από Φαρμακονήσι και στη συνέχεια τους Λειψούς. Καταδιωκόμενο συνεχώς από ελληνικά μαχητικά οι τούρκοι χειριστές χωρίστηκαν στα δύο και πέταξαν μεμονωμένα πάνω και από τις Οινούσσες. Τα τουρκικά μαχητικά αναχαιτίστηκαν, ενώ σημειώθηκαν και εμπλοκές.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα θέσει το θέμα της τουρκικής παραβατικότητας στην Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες ενώ και ο Νίκος Δένδιας από το Ομάν σχολίασε την αντίδραση της Άγκυρας στην τριμερή της Αθήνας και την έκθεση καταπέλτη της Κομισιόν για την Τουρκία, για την Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι τουρκικές αντιδράσεις εξηγούνται μόνο, το έχω ξαναπεί, αν η Τουρκία προσλαμβάνει τον εαυτό της ως επιτιθέμενο κράτος. Υπό οποιαδήποτε άλλη έννοια είναι παντελώς ακατανόητες» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Είναι γεγονός πως στην Τουρκία η οργή αλλά και η διαστρέβλωση των γεγονότων περισσεύει με αποτέλεσμα στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών να κάνει λόγο για εχθρικές πολιτικές

«Είναι μια νέα εκδήλωση των εχθρικών πολιτικών του ελληνικού δίδυμου απέναντι στην Τουρκία και την ΤΔΒΚ» ανέφερε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ελληνικά μαχητικά συμμετέχουν σε άσκηση με την Γαλλία και την Ισπανία στις Κανάριες Νήσους ενώ στο Ισραήλ έλαβαν μέρος στο πλαίσιο της άσκησης Blue Flag σε ένα εντυπωσιακό elephant walk ατσαλώνοντας την συμμαχία με την ισχυρή αυτή χώρα.