Τρομοκρατία: Συναγερμός για «επώνυμο» χτύπημα – Ποιο είναι το πρόσωπο-στόχος

Σενάρια για επίθεση κατά πολιτικού, δικαστικού ή επιχειρηματία εξετάζουν η ΕΛ.ΑΣ και η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα εφημερίδας.

Πιο συγκεκριμένα, τα «Παραπολιτικά» αναφέρουν «σχέδιο δολοφονίας πολιτικού δικαστή ή και οικονομικού παράγοντα εκτιμάται ότι έχουν τους τελευταίους μήνες ένοπλες οργανώσεις προκειμένου να αναβαθμίσουν και να κλιμακώσουν τη δράση τους, καθώς και να επιχειρήσουν τη δημιουργία συνθηκών αναταραχής. Η διαβαθμισμένη αυτή πληροφορία έχει τεθεί υπόψιν στελεχών του Μαξίμου ενώ εξετάζεται σοβαρά από την
ΕΛ.ΑΣ και την ΕΥΠ».

Η επίθεση που πιθανόν σχεδιάζεται θα είναι κατά πολιτικού ή οικονομικού στόχου με όπλα και πρόθεση να σκορπίσει τον θάνατο.

Το βασικό σενάριο που εξετάζεται είναι το δολοφονικό χτύπημα να πραγματοποιηθεί από την «ΟΛΑ», η οποία εμφανίζεται ως η μοναδική οργάνωση που δεν έχει εξαρθρωθεί και η οποία συνεχώς αλλάζει τον τρόπο δράσης της από τα Καλάσνικοφ στις ρουκέτες και ύστερα στις βόμβες κλπ, με στόχους εκτός από τα γραφεία της Ν.Δ, το Εφετείο Αθηνών, την πρεσβεία του Ισραήλ, την κατοικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι, τα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα και άλλα ανάλογου βεληνεκούς.

-Ad-