Τρομοκρατική επίθεση στη Μόσχα: Άγρια βασανιστήρια στους συλληφθέντες

Τέσσερα άτομα έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα.

Με εμφανή σημάδια κακοποίησης εμφανίστηκαν στο δικαστήριο οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για την τρομοκρατική επίθεση σε αίθουσα συναυλιών στα περίχωρα της Μόσχας το βράδυ της Παρασκευής (22.03.24), όταν και έχασαν τη ζωή τους 137 άνθρωποι.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό αλλά το Κρεμλίνο «δείχνει» εμπλοκή της Ουκρανίας και δηλώνει ότι οι έρευνες για την τρομοκρατική επίθεση θα συνεχιστούν παρά τη σύλληψη των τεσσάρων φερόμενων δραστών, οι οποίοι προφυλακίστηκαν σήμερα Δευτέρα (25.03.24).

Τον γύρο του διαδικτύου κάνουν σκληρές εικόνες από τη σύλληψη των δραστών. Σε μια φωτογραφία, ένας από τους συλληφθέντες απεικονίζεται πεσμένος στο πάτωμα γυμναστηρίου με το παντελόνι κατεβασμένο στους αστραγάλους του και μια μπαταρία συνδεδεμένη με τα γεννητικά του όργανα.

 

Καλώδια διακρίνονται από ένα στρατιωτικό τηλέφωνο πεδίου TA-57 ικανό να εκφορτίζει έως και 80 βολτ συνδεδεμένα με τα γεννητικά όργανα του συλληφθέντος, που βγάζει αφρούς από το στόμα και φαίνεται να σφίγγει τα δόντια του. Ένας άνδρας με στρατιωτική στολή πατά το πόδι του υπόπτου, ονόματι Σαμσιντίν Φαριντουνί. Η φωτογραφία αναρτήθηκε σε κανάλια στο Telegram που θεωρούνται φιλικά προς τις ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας.

Σε άλλη ανάρτηση στο Twitter υπάρχει αναφορά για κόψιμο αυτιού ενός εκ των τεσσάρων με μαχαίρι κατά τη σύλληψή του στο Μπριάνσκ.