«Τρόμος»: Δολίνη στις γραμμές του Προαστιακού – Μπορούσε να είχε καταπιεί τρένα και επιβάτες (pic)

Τρένα και επιβάτες θα μπορούσε να είχε καταπιεί ο κρατήρας που εντοπίστηκε στο ύψος της Κινέτας έκτασης άνω των 50 κυβικών μέτρων και συνολικού βάθους 6 μέτρων.

Ενας τεράστιος «κρατήρας» που έφτανε σε βάθος μέχρι και έξι μέτρα κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές, στο ΰψος της Κινέτας, λίγο έλειψε να… καταπιεί τρένα και επιβάτες του προαστιακού σιδηροδρόμου!

Ευτυχώς εντοπίστηκε εγκαίρως από έναν έμπειρο μηχανικό του ΟΣΕ, ανήμερα του Αγίου Ανδρέα (30 Νοεμβρίου), τα δρομολόγια του προαστιακού σιδηροδρόμου από την Αθήνα προς το Κιάτο και αντίστροφα διακόπηκαν και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Ολες αυτές τις μέρες τα συνεργεία του ΟΣΕ έδωσαν πραγματική μάχη για την αποκατάσταση της εξαιρετικά σοβαρής και επικίνδυνης βλάβης στο σιδηροδρομικό δίκτυο, με αποτέλεσμα από σήμερα να ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια προς το Κιάτο.

Ω του θαύματος, κάτω από τις γραμμές, ακριβώς στο ύψος της Κινέτας, εντόπισαν έναν τεράστιο κρατήρα – θολωτό σπήλαιο – έκτασης άνω των 50 κυβικών μέτρων και συνολικού βάθους 6 μέτρων!

Μια επικίνδυνη δολίνη

«Επρόκειτο πραγματικά για μια τεράστια “νάρκη” στις γραμμές του τρένου, η οποία μπορούσε ανά πάσα στιγμή να αποβεί μοιραία για το επιβατικό κοινό και το τροχαίο υλικό» τόνισε στα «ΝΕΑ» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Κώστας Σπηλιόπουλος. Χάρη στην έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση έμπειρων μηχανικών του ΟΣΕ, που είναι ο διαχειριστής της υποδομής, λέει ο κ. Σπηλιώπουλος, εντοπίστηκε γρήγορα μια πολύ μεγάλη δολίνη, η οποία ήταν ακριβώς κάτω από τις σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ των σταθμών της Κινέτας και των Αγίων Θεοδώρων

Πηγή: Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»