Τρόμος: Μπαράζ επιθέσεων στη Γαλλία – Τρεις νεκροί και αρκετοί τραυματίες

3 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ υπάρχουν αρκετοί τραυματίες

Σκηνές τρόμου εκτυλίχθηκαν το πρωί της Πέμπτης στη Νίκαια της Γαλλίας μετά από επίθεση με μαχαίρι σε εκκλησία, η οποία άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Μεταξύ των θυμάτων της επίθεσης, η οποία έγινε λίγο μετά τις 9 το πρωί, είναι και μία γυναίκα.

Σύμφωνα με πληφορορίες τοπικών Μέσων, τα οποία επικαλούνται αστυνομική πηγή, η γυναίκα εντοπίστηκε αποκεφαλισμένη. Αποκεφαλισμένο εντοπίστηκε, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ένα ακόμη θύμα.

Τα θύματα βρίσκονταν μέσα στη βασιλική εκκλησία της Νοτρ Νταμ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο δράστης συνελήφθη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα της επίθεσης.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο δράστης, ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Η περιοχή της επίθεσης έχει αποκλειστεί ενώ μάρτυρες κάνουν λόγο για ελεγχόμενες εκρήξεις τις οποίες προκαλεί η αστυνομία.

Σημειώνεται πως τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η αντιτρομοκρατική.

O δήμαρχος της πόλης, Κριστιάν Εστροζί, σε μήνυμά του στο Twitter έκανε λόγο για «τρομοκρατική επίθεση» ενώ πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή παίρνει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη.

Απειλούσε περαστικούς με μαχαίρι και φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ»

Η αστυνομία σκότωσε έναν άνδρα στην Αβινιόν, ο οποίος νωρίτερα είχε απειλήσει περαστικούς με ένα μαχαίρι ενώ φώναζε «Αλλαχού Ακμπάρ», μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.

Επίθεση με μαχαίρι σε φρουρό γαλλικού προξενείου

Ένας άνδρας συνελήφθη στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας μετά την επίθεση που έκανε με μαχαίρι εναντίον του φρουρού του Γαλλικού προξενείου.

Η επίθεση έγινε λίγες ώρες μετά την επίθεση με μαχαίρι με τουλάχιστον 3 νεκρούς σε εκκλησία στη Νίκαια της Γαλλίας. Ο δράστης φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ».