Τρόμος σε πτήση – Χαλάζι διέλυσε το ρύγχος αεροσκάφους

Θρίλερ στον αέρα σημειώθηκε την Κυριακή (09/06) όταν ένα αεροσκάφος της Austrian Airlines έπεσε σε χαλαζόπτωση ενώ πετούσε πάνω από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας.

Το χαλάζι, με την ένταση που έπεφτε, προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο αεροπλάνο, σπάζοντας το ρύγχος του, ενώ ρωγμές προκλήθηκαν και στα παράθυρα του πιλοτηρίου, γεγονός που θα μπορούσε να καταλήξει σε τραγωδία λόγω της σφοδρότητας της κακοκαιρίας.

Ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων προκαλεί η πληροφορία ότι το αεροπλάνο της Austrian Airlines, που είχε προορισμό τη Βιέννη, βρέθηκε να περνά μέσα από το σημείο όπου σημειωνόταν το ακραίο καιρικό φαινόμενο, καθώς η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η καταιγίδα δεν ήταν ορατή στο ραντάρ του πιλοτηρίου.

Αναταράξεις & ουρλιαχτά

Σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, ο εφιάλτης διήρκεσε γύρω στα δύο λεπτά μέχρι να διασχίσουν το σύννεφο με την καταιγίδα.

Σε αυτά τα εφιαλτικά δευτερόλεπτα, σημειώνονταν αναταράξεις, αντικείμενα εκτοξεύονταν στον αέρα, ενώ οι επιβάτες μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι να σκάει πάνω στο αεροπλάνο.

Παρά την κακουχία, το αεροπλάνο κατάφερε να προσγειωθεί με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Βιέννης, χωρίς να τραυματιστούν επιβάτες.