Τρόμος στη Γαλλία: Αυτός είναι ο Ελληνορθόδοξος ιερέας που δέχτηκε πυροβολισμούς (pic)

Ορθόδοξος ιερέας ελληνικής καταγωγής δέχθηκε πυρά από κυνηγετικό όπλο σήμερα, στις 16.00 τοπική ώρα (17.00 ώρα Ελλάδας) στη Λιόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας και ο φερόμενος ως δράστης τράπηκε σε φυγή , ανακοίνωσε αστυνομική πηγή.

Ο ορθόδοξος ιερέας ο οποίος είναι ελληνικής καταγωγής, τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα από δυο πυροβολισμούς. Ο δράστης σύμφωνα με πληροφορίες τον πυροβόλησε με πριονισμένο τυφέκιο, την ώρα που ιερέας ετοιμαζόταν να κλείσει τον ιερό ναό.

Ο δράστης της επίθεση διαφεύγει, ενώ η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Όπως ανέφεραν μαρτυρίες, ο ιερέας είχε τις αισθήσεις του όταν έφθασαν στο σημείο οι Αρχές, όμως έχει τραυματιστεί πολύ σοβαρά. Αυτή τη στιγμή χειρουργείται.

Αμέσως μετά το περιστατικό, στο σημείο έσπευσαν ισχυρότατες δυνάμεις, που απέκλεισαν την περιοχή. Το υπουργείο Εσωτερικών σε tweet του αναφέρει πως το περιστατικό σημειώθηκε στον τομέα Jean-Mare στο 7ο διαμέρισμα στη Λυών, ενώ προειδοποιεί «αποφύγετε την περιοχή αυτή και να ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Αυτός είναι ο ιερέας

Σύμφωνα με τα όσα είπε στην “Le Figaro” o Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ Αδαμάκης, ο ιερεας που έπεσε θύμα της επίθεσης, θα έφευγε το επόμενο διάστημα από την εκκλησία στη Λιόν και θα επέστρεφε στην Ελλάδα για να αναλάβει νέα θέση.

Ο 52χρονος ιερέας που είναι πατέρας τριών παιδιών, είναι σε σοβαρή κατάσταση και σύμφωνα με τον δήμαρχο της Λιόν, αυτή την ώρα χειρουργείται… Ο Δήμαρχος, Gregory Doucet, πήγε πριν από λίγο στο σημείο της επίθεσης.