Τρόμος στην Αττική: Αποκαλύφθηκε ο πραγματικός αριθμός κρουσμάτων

Στο μικροσκόπιο των ειδικών βρίσκονται οι «κόκκινες» γειτονιές της Αθήνας, οι έλεγχοι ωστόσο επεκτείνονται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, τα συνεργεία του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν σήμερα 1000 ράπιντ τεστ, με τους κατοίκους της περιοχής να σχηματίζουν ουρές για να μάθουν αν είναι θετικοί στον ιό.

Η ανησυχία έγινε φόβος. Η Αττική ζει στον εφιάλτη του κορονοϊού και οι πολίτες τρέχουν όπου γίνονται γρήγορα τέστ για να μάθουν εάν έχουν νοσήσει. Με μάσκες και αποστάσεις περιμένουν στην ουρά για να εξεταστούν.

«Πολύ για αυτό ήρθα να κάνω και τεστ. Έξω όχι τόσο πολύ αλλά από εδώ και πέρα θα τη φοράω κι έξω ειδικά όταν είμαι σε χώρο με πολύ κόσμο.»

Από κάθε γωνιά της Αττικής οι πολίτες πήγαν σήμερα στην πλατεία της Νέας Σμύρνης για να υποβληθούν σε ραπιντ τεστ.

Έγιναν 1000 τεστ Βρέθηκαν 8 θετικά, 6 άνδρες και 2 γυναίκες με μέση ηλικία τα 29 έτη .

«Από την πρώτη στιγμή με ανησυχεί, όχι μετά το χθεσινό, γενικά έχω ανησυχήσει. Έχω μειώσει πολύ τις δραστηριότητες μου

Είμαι παντού με μάσκα. Αποφεύγω επαφές με ευπαθείς ομάδες.»

Συνολικά 3337 ενεργά κρούσματα υπάρχουν σήμερα στην Αττική. Και η αγωνία για την επόμενη μέρα μεγαλώνει.

«Είχα άμεση επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα. Δεν φοβάμαι αλλά προσέχω.»

« Βλέπω ότι ο κόσμος δεν συμμορφώνεται, ειδικά οι νέοι. Δεν φορούν μάσκες και οι περισσότεροι τις φορούν κάτω από τη μύτη. Εκεί νομίζω ότι είναι το σφάλμα.»

Η πλατεία Συντάγματος , η πλατεία Βικτωρίας , όπου καταγράφηκε μεγάλος αριθμός θετικών κρουσμάτων , ο Άγιος Παντελεήμονας που συνεχίζει να παρουσιάζει υψηλό επιδημιολογικό φορτίο η περιοχή της Ομόνοιας, το Μοναστηράκι και το Κολωνάκι βρίσκονται στο επίκεντρο των ειδικών στην Αττική .

«Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. Με προβληματίζει ότι υπάρχει κόσμος που δεν τηρεί τα μέτρα, δεν προσέχει, ακούμε διάφορες συγκεντρώσεις που γίνονται.. αυτό με προβληματίζει.»

Η ώρα είναι 12:00. Βρισκόμαστε στην πλατεία της νέας Σμύρνης. Δεκάδες πολίτες περιμένουν στην ουρά για να υποβληθούν σε τεστ ταχείας ανίχνευσης για κορ0νοϊό. Είναι ανήσυχοι για τα αυξανόμενα κρούσματα στην Αττική, ωστόσο όπως λένε παίρνουν τα απαραίτητα μέτρα.

«Προληπτικά το κάνω είμαι και μεγάλη, καπνίστρια.. Μιας και είναι εδώ στον δήμο μας είναι και δωρεάν είπα να το κάνω.»

Η Στέλλα Κοροβίνη φοράει πλέον μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους . Αυτό που την τρομάζει είναι ο συνωστισμός που παρατηρείται τις βράδυνες ώρες στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ..

Το βράδυ εδώ γίνεται ένας πανικός από νεολαία. Δεν ξέρω πως θα ελεγχθεί. 12 το βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο.»
«Ανησύχησα για τα πολλά κρούσματα γιατί εδώ στην πλατεία γίνεται συνωστισμός και είναι ένας λόγος περαιτέρω παρόλο που φυλάγομαι.»

Πρόληψη , αποστάσεις , σχολαστική καθαριότητα και κυρίως ατομική ευθύνη είναι το κλειδί για να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τον αόρατο εχθρό.