Τροπολογίες ΚΚΕ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην ιδιοκτησία της λαϊκής οικογένειας

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης της λαϊκής οικογένειας και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος για φορολογητέα ετήσια εισοδήματα έως 30.000 ευρώ, προβλέπουν δύο τροπολογίες που κατατέθηκαν από το ΚΚΕ.

Αναφορικά με την τροπολογία για την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και δεύτερη κατοικία που καλύπτει ανάγκες στέγασης της λαϊκής οικογένειας και δεν εκμισθώνεται, οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Λεωνίδας Στολτίδης, Μανώλης Συντυχάκης και Λιάνα Κανέλλη υπογραμμίζουν ότι «σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του ΕΝΦΙΑ, η σταθερή θέση του ΚΚΕ είναι η αύξηση της φορολογίας μεγάλων επιχειρήσεων και της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας των μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας».

Αναφορικά με την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, το ΚΚΕ επισημαίνει ότι οι πολιτικές των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είχαν αποτέλεσμα τη διόγκωση των χρεών των λαϊκών οικογενειών προς το Δημόσιο.

«Στις συνθήκες αυτές γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη λήψη άμεσων μέτρων ουσιαστικής ανακούφισης των αυτοαπσχολούμενων των μισθωτών και των άλλων λαϊκών στρωμάτων και για το λόγο αυτό η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ προτείνει κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος για φορολογητέα εισοδήματα έως 30.000 ευρώ», αναφέρουν οι βουλευτές του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, Νίκος Καραθανασόπουλος, Γιώργος Μαρίνος, Λεωνίδας Στολτίδης, Μανώλης Συντυχάκης και Λιάνα Κανέλλη.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Love is in the… pizza: limited edition γεύσεις & προσφορές από τη l’artigiano για τον Άγιο Βαλεντίνο
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Θέμα χρόνου το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα νέα βίντεο από την τραγωδία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αμοργό
12 Φεβρουαρίου, 2025
Νεκρός μέσα στην καμπίνα του φορτηγού του βρέθηκε 57χρονος στη Θεσσαλονίκη
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Σε 45 λεπτά ενδεχόμενο τσουνάμι θα φτάσει στην Τουρκία» – Τι λέει ο Παπαδόπουλος για τους σεισμούς στη Σαντορίνη
12 Φεβρουαρίου, 2025
ΕΝΦΙΑ: Απαλλάσσονται για τα έτη 2023 και 2024 πάνω από 110.000 δικαιούχοι – Ποιους αφορά η απόφαση της ΑΑΔΕ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Παύλος Κοντογιαννίδης: «Στην ουσία οι άνδρες παραμένουμε να είμαστε αρσενικά σοβινιστικά γουρούνια»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Η Δαμασκός ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Πούτιν προσκάλεσε τον Σύρο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί τη Ρωσία
12 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός: Κολυδάς και Τσατραφύλλιας κατά Μαρουσάκη για τον «χιονιά της Τσικνοπέμπτης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χανιά: Σφοδρό τροχαίο με μικρό βαν και μοτοσικλέτα – Τραυματίας ο οδηγός της μηχανής
12 Φεβρουαρίου, 2025