Τσακαλώτος: Δεν μπορείτε να ενσωματώσετε λαϊκά και μεσαία στρώματα σε τέτοιους προϋπολογισμούς

Επίθεση του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό.

Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, προς την κυβέρνηση, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων για τον προϋπολογισμό.

«Είστε αυταρχικοί γιατί δεν μπορείτε να ενσωματώσετε ούτε τα λαϊκά ούτε τα μεσαία στρώματα με τέτοιους προϋπολογισμούς, τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Στη συνέχεια, σημείωσε «Σήμερα θέλω να μιλήσω για τις πρώτες 70 λέξεις της χθεσινής τοποθέτησης του κ. Σταϊκούρα», υπογραμμίζοντας «Μας είπε χθες ότι η τοποθέτηση της κυρίας Αχτσιόγλου ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία να αναδυθούν και να επιβεβαιωθούν οι δύο κόσμοι. Ο κόσμος που εκπροσωπεί η Κυβέρνηση και κυβερνητική πλειοψηφία. Ο κόσμος της υπευθυνότητας, της σοβαρότητας, της σεμνότητας, της συνέπειας, της διορατικότητας και της ειλικρίνειας και από την άλλη πλευρά ο κόσμος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σταθερά κολλημένος στις ψευδαισθήσεις, στα ψέματα, στην έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας, στους τυχοδιωκτισμούς».

«Υπευθυνότητα εσείς που χρεοκοπήσατε την χώρα;» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας «Σοβαρότητα εσείς που δεν είχατε αφήσει Μακεδονομάχο που δεν του χαϊδέψατε τα αυτιά; Που ο αρχηγός σας λέει στον Αλέξη Τσίπρα ότι «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια»; Που τσακώνεται ο υπουργός οικονομικών με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για το ποιος λέει ψέματα για την Φθιώτιδα; Φαντάζεστε τι θα είχε γίνει αν τσακωνόμουν εγώ με τον Τζανακόπουλο για το ποιος έδωσε μια ενίσχυση στη Πρέβεζα;».

Και συνέχισε, σημειώνοντας «Σεμνότητα εσείς που ο αρχηγός σας λέει σε διαγγέλματα πόσο καλά τα έχει κάνει η κυβέρνηση και βάζετε τα μέσα της λίστας Πέτσα να σας τον χαρακτηρίζουν«Μωυσή», «Ηρακλή», «Τσόρτσιλ», «υπέρκομψος», «γυμνασμένος», «συνεπής» και -αυτό είναι το αγαπημένο μου- «Κένεντι των Ελλήνων»;

Ακόμη, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «Πριν από λίγο η πλειοψηφία απέκλεισε από την εξεταστική για την λίστα Πέτσα τον κ. Πέτσα; Είναι δυνατόν να έχουμε εξεταστική για την λίστα Πέτσα χωρίς τον Στέλιο Πέτσα; Αυτό είναι σοβαρότητα, συνέπεια υπευθυνότητα ή εξευτελισμός του Συντάγματος και του κοινοβουλίου;».

«Συνέπεια εσείς που λέγατε ότι θα αυξάνεται ο κατώτατος το διπλάσιο από την ανάπτυξη, φέτος μιλάτε για ανάπτυξη 7% και ο βασικός μισθός αυξάνεται 2% αντί για 14%;

Διορατικότητα η κυβέρνηση που έχει πει ότι

-o Εάν είχαμε 5.000 ΜΕΘ, θα είχαμε και μεγαλύτερο αριθμό νεκρών,

-o δεν υπάρχει λόγος να δημιουργήσουμε ένα πολυτελές σύστημα υγείας

-o αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια,

-o διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας;», είπε.

«Ειλικρίνεια εσείς που υποσχεθήκατε πολλές και καλές δουλειές και σήμερα μας λέτε ότι πρέπει να αποφύγουμε πάση θυσία τις αυξήσεις στους μισθούς; Ο κύριος Τσακλόγλου μας είπε χθες ότι «πρέπει να αποφύγουμε αυξήσεις στους μισθούς πάση θυσία», κατέληξε ο κ. Τσακαλώτος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ