«Τσακαλώτος εναντίον Παππά και στο βάθος Τσίπρας» (video)

Μαίνεται ο εσωκομματικός πόλεμος στον ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και του συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εκπομπής «Εκτός Γραμμής», υπάρχει έντονο παρασκήνιο με τα στελέχη των «53+», τα οποία συνεχώς να αποδομούν το στρατηγικό σχέδιο του Αλέξη Τσίπρα.

Αρχικά, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος επιτέθηκε στον «προεδρικό» Νίκο Παππά με αφορμή την ΕΡΤ, λέγοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε με το σχέδιο για τη δημόσια τηλεόραση. «Δεν το πήραμε σοβαρά» είπε , προσθέτοντας μάλιστα, πως δεν ξεχώριζε ούτε η είδηση από την άποψη και ότι κατά τη γνώμη του πρέπει «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθεις την είδηση, ασχέτως αν θα μάθεις μετά το σχόλιο». Και συνέχισε, «το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Αρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μια δημόσια ραδιοτηλεόραση αντικειμενική, και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Η απάντηση του Νίκου Παππά

Ο βουλευτής και τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, μιλώντας στον realfm, ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσακαλώτου απάντησε «εμείς καλό είναι να μην κάνουμε τους ειδικούς στα πάντα. Δεύτερον υπάρχουν τα όργανά μας που είναι ανοιχτά να συζητήσουμε για τα πάντα. Θα σας πω ότι η ΕΡΤ έκανε κατά τη δική μας διακυβέρνηση σοβαρά βήματα. Παραλάβαμε ένα πτώμα τηλεοπτικό, το οποίο το στήσαμε ξανά στα πόδια του. Πρωτοπορεί αυτή τη στιγμή στην υβριδική τηλεόραση, ξαναμπήκε στη μυθοπλασία, έχει το δικό της δίκτυο διανομής σήματος, έφτιαξε το κανάλι ERT Sports κι αν ήμασταν και λίγο πιο γρήγοροι στις αποφάσεις μας θα είχε και το ικανό προσωπικό όχι προς τον αριθμό αλλά προς την ποιότητα να παράξει ακόμα περισσότερο. Βεβαίως, θα είχε και τη δυνατότητα ακόμα περισσότερο να κινηθεί. Κατά τα άλλα τα όργανα του κόμματος είναι ο κατάλληλος τόπος να συζητήσουμε όπως εμείς γνωρίζουμε αδελφικά, συντροφικά και με ειλικρίνεια το τι ακριβώς συνέβη κατά την περίοδο της διακυβέρνησής μας».

Στο… βάθος Τσίπρας

Όμως, ο κ. Τσακαλώτος, πέταξε το γάντι και στον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα και στην αναφορά του, «Σας προτρέπω να μην φοβηθούμε να μολυνθούμε από το λαό του ΣΥΡΙΖΑ και να τα θέσουμε όλα υπό την κρίση του ακόμα και τους εαυτούς μας» στις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής μετά τις εκλογές, λέγοντας θα ήμουν αφελής ή ανιστόρητος αν δεν φοβόμουν τη μόλυνση από την πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρά την εκεχειρία, λοιπόν, ο κ. Τσακαλώτος βγαίνει μπροστά και αμφισβητεί ανοιχτά το σχέδιο Τσίπρα, απομένει να δούμε την αντίδραση του τελευταίου.