Τσακαλώτος σε Στρουρνάρα: «Θα γελάσουν αν τους τα πείτε αυτά»

O πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, έριξε τα βέλη κατά την ΝΔ, η οποία -όπως είπε- «μετά τις εκλογές κατάλαβε ότι είχαμε δίκαιο εμείς και όχι ο κ. Στουρνάρας».

Παράλλαλα, εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ να ενταχθούν στην ίδια κλίμακα μείωσης του φόρου όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 και ένα εκατ. ευρώ.

«Ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το έλλειμμα ήταν 0,7%. Η ΝΔ μετά τις εκλογές κατάλαβε ότι είχαμε δίκαιο εμείς και όχι ο κ. Στουρνάρας. Ευχαριστούμε την κυβέρνηση που τώρα ήρθε στους δικούς μας υπολογισμούς και βάζουν άλλα 200 εκατ. ευρώ στον ΕΝΦΙΑ. Αυτό σημαίνει ότι οποιαδήποτε αποτυχία του χρόνου θα είναι της ΝΔ. Δεν θα πουν ότι εμείς εκτροχιάσαμε τον προϋπολογισμό», υπογράμμισε από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος.

Ακόμα, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αντίθεση του κόμματός του να ενταχθούν στην ίδια κλίμακα μείωσης του φόρου όσοι έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία πάνω από 500.000 και ένα εκατ. ευρώ.

«Αν πείτε στους πολίτες ότι είναι στα μεσαία στρώματα αυτοί που έχουν ακίνητη περιουσία ένα εκατ. ευρώ θα γελάσουν. Η δική μας άποψη είναι ότι πάνω από 500.000 και 1 εκατ. ευρώ θα μπορούσε να γίνει κάτι άλλο. Εμείς λέμε ότι αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είναι πιο αναπτυξιακά και δικαιότερα», ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος.

-Ad-