«Τσακώθηκαμε και την έσφαξα» – 57χρονος δολοφόνησε την 45χρονη σύζυγό του

Οι περιγραφές συγγενών της άτυχης 45χρονης νοσηλεύτριας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας που βρήκε τραγικό θάνατο, έχοντας μαχαιρωθεί από τον 57χρονο σύζυγό της, κυριάρχησαν χθες στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο (ΜΟΕ) Λάρισας, όπου επαναλαμβάνεται σε δεύτερο βαθμό η ανθρωποκτονία που έλαβε χώρα νωρίς το απόγευμα της 21ης Μαΐου του 2018 στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων.

Τότε ο 57χρονος είχε χτυπήσει με μαχαίρι αρκετές φορές την 45χρονη με αποτέλεσμα να της προκαλέσει τραύματα από τα οποία «προκλήθηκαν βαρύτατες κακώσεις θώρακος και κοιλίας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν ο θάνατος» της νοσηλεύτριας, όπως σημειώνεται στο κατηγορητήριο.

Η ανθρωποκτονία έγινε την ώρα που στο σπίτι βρίσκονταν μικρά παιδιά, ανάμεσα στα οποία και ο εγγονός του κατηγορούμενου. Τα παιδιά, όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, κατέφυγαν στους γείτονες, λέγοντας ότι «ο παππούς μαχαίρωσε τη γιαγιά».

Ο 57χρονος, έχοντας πρωτόδικα καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, κάθισε χθες, Πέμπτη, στο εδώλιο του ΜΟΕ, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, με τον κατηγορούμενο ξεκινώντας τη δίκη να ομολογεί πως τέλεσε το έγκλημα.

Την κατηγορία απήγγειλε ο εισαγγελέας της έδρας, Σταμ. Δασκαλόπουλος, σημειώνοντας ότι ο κατηγορούμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επιτέθηκε στη γυναίκα του στο υπνοδωμάτιο, όπου με ένα μαχαίρι κοπής κρεάτων με μήκος λάμας 17 εκατοστών και συνολικού μήκους 31 εκατοστών, της κατάφερε πολλαπλά πλήγματα σε διάφορα μέρη του σώματός της. Προκαλώντας μεταξύ άλλων βαρύτατες κακώσεις θώρακος και κοιλίας, αποτέλεσμα των οποίων ήταν να προκληθεί ο θάνατος της 45χρονης.

Αστυνομικός των Τρικάλων καταθέτοντας τόνισε ότι βρήκε τον κατηγορούμενο στο γήπεδο του χωριού, ο οποίος – έχοντας νωρίτερα «ξεπλύνει τα χέρια του» – δήλωσε πως «τσακωθήκαμε και την έσφαξα».

Η μητέρα της 45χρονης στην κατάθεσή της τόνισε πως την ώρα του εγκλήματος «μέσα στο σπίτι βρίσκονταν τα παιδιά» και πως «τα παιδιά το μετέφεραν στη γειτόνισσα». Περιέγραψε επίσης τον γαμπρό της ως έναν ιδιαίτερα βίαιο σύζυγο, προσθέτοντας ότι η κόρη της είχε «καταγγείλει πολλές φορές στο Αστυνομικό Τμήμα Τρικάλων τους ξυλοδαρμούς της».

«Δεν τον χώριζε γιατί τον φοβόταν» τόνισε η μητέρα της νοσηλεύτριας, διευκρινίζοντας ότι «την προηγούμενη της δολοφονίας» είχαν προσδιοριστεί τα ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου η 45χρονη να καταφέρει να απομακρύνει τον άντρα της από το σπίτι τους. Μάλιστα ειπώθηκε πως με αφορμή τα ασφαλιστικά, ο κατηγορούμενος ξεκίνησε να μεταφέρει πράγματα στο πατρικό του, αλλά ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, μαχαίρωσε τη σύζυγό του.

«Μας το έλεγε έντονα τον τελευταίο καιρό, ότι θα τη σκοτώσω…» τόνισε στην κατάθεσή της η κόρη του θύματος, μεταφέροντας τις απειλές του πατέρα της. «Δεν έκανε αίτηση διαζυγίου γιατί από χρόνια είχε δημιουργηθεί ένα αίσθημα φοβίας και η μητέρα μου δεν μπορούσε να βγει από αυτό το καλούπι του φόβου» τόνισε η κόρη, εξηγώντας γιατί, παρά τα περιστατικά βίας που περιγράφηκαν στο δικαστήριο, η 45χρονη δεν εγκατέλειψε τον 57χρονο.

Με την κόρη να μεταφέρει τέλος στο ΜΟΕ πως το παιδί της και εγγονός του δράστη, περιέγραψε τα όσα είδε, καθώς βρισκόταν στο σπίτι την ώρα του εγκλήματος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο εγγονός είδε τον παππού να μαχαιρώνει τη γιαγιά». Τέλος, ο πατέρας του δράστη στην κατάθεσή του μεταξύ άλλων τόνισε πως «ο γιος μου ήταν το πραγματικό θύμα». Η δίκη διακόπηκε για να συνεχιστεί στις 3 Απριλίου με τις καταθέσεις και άλλων μαρτύρων.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

-Ad-