«Τσάμης» – Καστοριά: Σε βλάβη των εγκαταστάσεων παροχής υγραερίου οφείλεται η έκρηξη

Σε βλάβη των εγκαταστάσεων παροχής υγραερίου οφείλεται, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη που ισοπέδωσε το ιστορικό ξενοδοχείο “Τσάμης” της Καστοριάς.

Το ξενοδοχείο, που αποτελούσε τοπόσημο για την ακριτική πόλη, καταστράφηκε ολοσχερώς τα ξημερώματα, μετά από μία έκρηξη που συντάραξε την περιοχή στης λίμνης, στις όχθες της οποίας είχε χτιστεί.

Το ξενοδοχείο διέθετε δικό του σύστημα θέρμανσης με υγρέριο με δύο μεγάλες δεξαμενές, που έμειναν άθικτες και δίκτυο από σωλήνες που μετέφεραν το υγραέριο στους καυστήρες του υπογείου.

Από άγνωστο έως τώρα λόγο υπήρξε διαρροή με αποτέλεσμα το υγραέριο να κατακλύσει τους υπόγειους χώρους και να εγκλωβιστεί εκεί. Πιθανότητα από καταψύκτη ή ψυγείο προκλήθηκε σπινθίρας που προκάλεσε την έκρηξη.

Το ξενοδοχείο ήταν κλειστό λόγω της Πανδημίας.

Πολλοί σημείωσαν ότι στην αντίθετη περίπτωση θα θρηνούσαμε θύματα, κάτι που δεν ισχύει γιατί εάν λειτουργούσε κάποιος θα αντιλαμβανόταν τη διαρροή πολύ πριν συσσωρευτεί το υγραέριο στο υπόγειο.

Η Πυροσβεστική δεν έχει κάνει καμία επίσημη ενημέρωση για τα αίτια της έκρηξης, καθώς το Ανακριτικό της τμήμα διεξάγει έρευνες.