Τσάπαλος: Εκατοντάδες οι καταγγελίες πολιτών για αυθαιρεσίες σε παραλίες

Συνεχίζονται οι καταγγελίες των πολιτών για τις παραλίες στην εφαρμογή mycoast.

Κοντά στις 50.000 πολίτες έχουν κατεβάσει την εφαρμογή mycoast ενώ οι καταγγελίες φτάνουν πάνω από τις 2.500, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος στην ΕΡΤ, αναφερόμενος και στο κλείσιμο του beach bar στην παραλία στη Ρόδο που είχε τοποθετήσει παράνομα ξαπλώστρες και μέσα στη θάλασσα.

Ο κ. Τσάπαλος, τόνισε χαρακτηριστικά: «Στην Ρόδο θα ξαναεπιστρέψουμε, παράλληλα κινούμαστε και σε άλλα νησιά. Δεν είναι μόνο τα κλιμάκια της Κτηματικής Υπηρεσίας που κινούνται», σχετικά με τους ελέγχους και τις καταγγελίες.

Όσον αφορά την επιχείρηση στην Ρόδο ανέφερε «Μιλάμε για μια επιχείρηση η οποία δεν πήρε το μάθημά της πέρσι, δεν πήρε το μάθημά της ούτε φέτος, καθότι εμείς είχαμε προειδοποιήσει με ένα σωρό τρόπους και με κάθε τόνο ότι φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ πιο αυστηρά. Φέραμε και το νόμο που ψηφίσαμε ακριβώς για να μπει μια τάξη στο μεγάλο χάος που υπήρχε στις παραλίες.»

«Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, προφανώς κοιτώντας περισσότερο το κέρδος παρά τη νομιμότητα, προτίμησε να κάνει όλα αυτά τα οποία έκανε, όμως τρέξαμε, και σε λιγότερο από δύο εικοσιτετράωρα, είχαμε πάει, είχαμε ελέγξει, είχαμε σφραγίσει και είχαμε απομακρύνει τα ομπρελοκαθίσματα και όλες τις παράνομες κατασκευές.