Τσαβούσογλου: Με εντολή Ερντογάν τα πλοία πάνε Καστελόριζο

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε ότι «σύμφωνα με πληροφορίες μας τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάϊρο δεν παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο πως ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».

Για το Ορούτς Ρέις που απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας».

Για το ελληνοαιγυπτιακό σύμφωνο επέμεινε στη θέση ότι η Ελλάδα δεν θέλει το διάλογο. «Αυτή η συμφωνία (Ελλάδας-Αιγύπτου) μας συμφέρει ,διότι κανένας δεν μπορεί να μας πει πως προκαλούμε ένταση, κανένας δεν μπορεί να πει να μην πάμε στις περιοχές αυτές.  Κανένας δεν μπορεί να πει οτιδήποτε  στις έρευνες και γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο. Και όλοι είδαν πως η Ελλάδα δεν θέλει διάλογο.

Τέλος, για τη συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, είπε: «Η Συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία, όπως κι αυτή ( με την Αίγυπτο) ενισχύουν τις θέσεις μας πως τα νησιά δεν μπορούν να έχουν υφαλοκρηπίδα. Στο Ιόνιο δεν ξεκίνησαν την υφαλοκρηπίδα από τα νησιά».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Σεισμός στην Πάτρα
7 Φεβρουαρίου, 2025
Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ το πρωί ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό
7 Φεβρουαρίου, 2025
Ο Παναθηναϊκός στέλνει στην Αλάνιασπορ τον Βιλένα
7 Φεβρουαρίου, 2025
Ιράν: Τουλάχιστον 6 νεκροί και 27 τραυματίες από ανατροπή λεωφορείου
7 Φεβρουαρίου, 2025
Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Βίντεο σοκ! Η στιγμή που ο δράστης αδειάζει τον γεμιστήρα του Καλάσνικοφ
7 Φεβρουαρίου, 2025
Νέο Ψυχικό: Τα πρώτα λόγια της 88χρονης που προκάλεσε το τροχαίο
7 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία στην Πιερία: Τι έλεγε στο «Φως στο Τούνελ» η σύντροφος του 59χρονου
7 Φεβρουαρίου, 2025
Κακοποίηση ανήλικης στο Αλιβέρι: Αρνείται κάθε κατηγορία ο πατέρας – Βανδάλισαν το σπίτι τους
7 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε ο ναύαρχος Αντώνης Θεοχάρης
7 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Διευθύντρια σχολείου κάλεσε την Αστυνομία για ενδεχόμενη κακοποίηση 11χρονου
7 Φεβρουαρίου, 2025