Τσαβούσογλου: Να τα πεις στους Έλληνες που σκοτώνουν πρόσφυγες

Καυγά μέσω… twitter «έστησε» με τον Γερμανό ομόλογό του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσουγλου, ο οποίος ενοχλήθηκε από tweet του Χάικο Μάας για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών έγραψε στο Twitter: «Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία. Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ΕΕ συμβάλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων».

Μάλιστα, ο κ. Μάας υπογράμμισε πως πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Το εν λόγω tweet προκάλεσε την οργή του Μεβλούτ Τσαβουσογλου, που έσπευσε να απαντήσει στον Γερμανό ομόλογό του.

Ο Τούρκος αξιωματούχος κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα έξι δισεκατομμύρια ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Τονίζει, επίσης, πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

«Αγαπητέ Χάικο Μάας, θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Όμως, μόνο αν τα απευθύνετε επίσης στους Έλληνες φίλους σας. Εκείνοι σκοτώνουν αδίστακτα πρόσφυγες στα σύνορά τους», ήταν το πρώτο «χτύπημα» από τον Τσαβούσογλου.

«Ποιες υποσχέσεις που έδωσε η Ε.Ε. στην Τουρκία έχουν τηρηθεί αγαπητέ Χάικο Μάας; Ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ δεν έφτασαν στους πρόσφυγες, δεν υπάρχει εθελοντική υποδοχή και καμία συμβολή στη ζώνη ασφαλείας.

Δεν μπορούμε να κρατήσουμε με τη βία όσους θέλουν να φύγουν. Κλείνατε τα μάτια σας για πολλά χρόνια. Δεν είναι καιρός να αναλάβετε τις ευθύνες σας;», συνέχισε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

-Ad-