Τσιάρας: Να μην αφήσουμε περιθώρια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης

«Μόνο θλίψη μπορούν να προκαλούν όλα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας», σημείωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου με τίτλο «Ενιαίο κείμενο Δικονομίας για το Ελεγκτικό Συνέδριο».

«Είναι αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι στην προσπάθεια αποκατάστασης του αισθήματος της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης», είπε ο κ. Τσιάρας, σημειώνοντας ότι «με αυτόν τον τρόπο οι Έλληνες θα αισθανθούν ασφαλείς, ότι μπορούν να βρουν το δίκιο τους όταν πραγματικά κάποιος τους αδικεί».

Παράλληλα, ζήτησε από τους βουλευτές όλων των πτερυγών, «να στείλουμε ένα σοβαρό, σταθερό παιδαγωγικό μήνυμα στην κοινωνία: Τουλάχιστον ο χώρος της Δικαιοσύνης να μείνει έξω από αυτές τις πρακτικές, που στο παρελθόν και τον πλήγωσαν και δημιουργούσαν μεγάλη αμφισβήτηση στον μέσο Έλληνα πολίτη».

«Πρέπει να συμφωνήσουμε όλοι, ότι δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα περιθώριο εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης. Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να έχει πολιτικό-κομματικό πρόσημο. Η Δικαιοσύνη είναι καταφυγή, είναι ο χώρος που πρέπει να προσβλέπει και να προστρέχει κάθε Έλληνας πολίτης, χωρίς περιορισμούς, χωρίς ζητήματα που δημιουργούν αμφιβολία και αμφισβήτηση», είπε ο κ. Τσιάρας.

Χαρακόπουλος: Θέλω να πιστεύω ότι όσα ακούμε ήταν εν αγνοία του πρώην πρωθυπουργού

«Θέλω να ελπίζω ότι όσα ακούμε τελευταία ήταν εν αγνοία του πρώην πρωθυπουργού (Αλέξη Τσίπρα) και ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταδικάσει αυτές τις συμπεριφορές των πρώην υπουργών τους και θα τους απομακρύνει από τους κόλπους της», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Έκανε μάλιστα λόγο για τοξικό κλίμα και νοσηρή περιρρέουσα ατμόσφαιρα που όζει από τις πρόσφατες αποκαλύψεις. «Τα όσα συγκλονιστικά ακούμε να αποδίδονται σε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ για μαγαζιά, προσωπικές ατζέντες και λεφτά, εφόσον αποδειχθούν, συνιστούν ωμή παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης με στόχο την υπονόμευση των πολιτικών τους αντιπάλων», είπε ο κ. Χαρακόπουλος.

Και πρόσθεσε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Δεν μιλάμε απλά για ένα παραδικαστικό κύκλωμα, όπως αυτό που δυστυχώς υπήρξε στο παρελθόν με επίορκους δικαστές, αλλά για επιχείρηση εργαλειοποίησης της δικαιοσύνης, και για τη σπίλωση και την κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων, για σκοτεινές μεθοδεύσεις του παρασκηνίου που δεν συνάδουν με το κράτος δικαίου».

Παπαηλιού: Η ΝΔ επιδιώκει συγκάλυψη του σκανδάλου Novartis

Ακολουθώντας τον κ. Χαρακόπουλο στο βήμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Παπαηλιού, είπε ότι η αναφορά σε στοιχεία που δεν έχουν καν ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη, όπως και η στάση της Νέας Δημοκρατίας στη σκανδαλώδη υπόθεση Novartis, «δείχνει έλλειψη σεβασμού προς το κράτος δικαίου και προς την ανεξαρτησία δικαιοσύνης και αποδεικνύει την ιδιοκτησιακή λογική ΝΔ για το κράτος, που επεκτείνεται και στην ανεξάρτητη δικαστική λειτουργία».

Είναι προφανές, πρόσθεσε, «ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο Novartis, μετατρέποντάς το σε “σκάνδαλο Παπαγγελόπουλου – σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ”». Επέκρινε, δε, στελέχη της ΝΔ για συκοφάντηση δικαστών που δημιουργεί μια «νοσηρή ατμόσφαιρα», η οποία -όπως είπε- επιτείνεται από τις απειλές του κ. Γεωργιάδη προς την εισαγγελέα διαφθοράς.

-Ad-