Τσικνοπέμπτη: Άσχημα νέα για τον καιρό με βροχές και μπόρες χιονιού

Η Τσικνοπέμπτη του 2024 θα έχει θερμοκρασίες από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά και πιθανό άστατο καιρό με βροχές στη μισή χώρα. Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια μέρη της χώρας, ο παραδοσιακός τσίκνισμα θα λάβει χώρα υπό βροχερές συνθήκες.

Όποιος τολμηρός θελήσει να ψήσει προς τα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά ορεινά σε υψόμετρο άνω των 900 μέτρων, μάλλον θα το κάνει με χιόνια.

Στην υπόλοιπη, ωστόσο, χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.

Στην Αττική δεν αναμένονται αύριο φαινόμενα.

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τον καιρό την Τσικνοπέμπτη
Σύμφωνα με την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου, την Τσικνοπέμπτη, θα έχουμε άστατο καιρό κυρίως στη Μακεδονία, αλλά και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Ειδικότερα θα έχουμε πτώση της θερμοκρασίας και χιονόνερο με χιόνι σε ορεινές περιοχές στη κεντρική και ανατολική Μακεδονία.

Μπόρες χιονιού θα έχουμε και στα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Πάντως από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα γίνει πιο άστατος στη δυτική Ελλάδα και οι μπόρες θα παραμείνουν στη Μακεδονία και την Θράκη. Το βράδυ, επίσης, της Τσικνοπέμπτης θα έχουμε άστατο καιρό στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά στο Twitter, την Τσικνοπέμπτη ο καιρός θα είναι άστατος κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια . Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός.