Τσιόδρας: Ετοιμάζεται «επιστροφή»-κίνηση υψηλού συμβολισμού

Η κυβέρνηση μελετάει την επιστροφή στην ενημέρωση του επικεφαλής της επιτροπής των λοιμωξιολόγων για δημιουργία κλίματος κοινωνικής και υγειονομικής επαγρύπνησης εφόσον συνεχιστεί η ανοδική τάση τον Αύγουστο.

Το ενδεχόμενο επιδείνωσης της «σοβαρής επιδημιολογικής κατάστασης» της χώρας παραμένει πάντα ανοιχτό, με τον Αύγουστο να εξελίσσεται σε καυτό μήνα λόγω της υψηλής τουριστικής κίνησης, αλλά και λόγω των περιοριστικών μέτρων που φέρνει. Η χώρα πορεύεται σε τεντωμένο σκοινί σε ό,π αφορά τον κορονοϊό και τη λοίμωξη COVTD- 19.

Με δεδομένη πάντως την κρισιμότητα της κατάστασης, καθώς επιστήμονες και κυβέρνηση συμφωνούν ότι η επιδημιολογική εικόνα της χώρας περιέχει και πάλι μελανές αποχρώσεις, είναι σε απόλυτη ετοιμότητα να εμφανιστεί το επόμενο διάστημα και ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Ο καθηγητής που, σημειωτέον, δεν άλλαξε ουδόλως το πρόγραμμα της καραντίνας τους τελευταίους δύο μήνες, με εξαίρεση το τηλεοπτικό ραντεβού των 6 μ.μ. (συμμετέχει ανελλιπώς στις συσκέψεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς και σε εκείνες με τους κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εκπροσωπεί τη χώρα στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και σε άλλους διεθνείς φορείς για τη δημόσια υγεία), βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια.

Από τον περασμένο Μάιο, οπότε ο καθηγητής αποχαιρέτησε τους εκατομμύρια Έλληνες που τον παρακολουθούσαν στους τηλεοπτικούς δέκτες τους καθημερινά επί τρεις μήνες να ενημερώνει, να εξηγεί, να νουθετεί, να συγκινείται, ακόμη και να θυμώνει, είχε δηλώσει αρμοδίως ότι παραμένει στη διάθεση της κυβέρνησης και της χώρας και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του ως εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας όποτε κριθεί αναγκαίο.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες είναι ένα διάστημα που ίσως κριθεί απαραίτητο να επανεμφανιστεί ο κ. Τσιόδρας. Και να κρούσει με τον δικό του -αναμφίβολα μοναδικό- τρόπο τον κώδωνα του κίνδυνου στους Ελληνες, καθώς η χώρα οδεύει εκτός της ομαλής επιδημιολογικής πορείας που είχε διαγράψει τους προηγούμενες μήνες, θα είναι μια κίνηση έντονου συμβολισμού αλλά και ουσίας στην επικοινωνιακή στρατηγική για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κορονοϊού.

Πληροφορίες: «Πρώτο Θέμα»