Τσιόδρας: Η δήλωση που πρέπει να μας προβληματίσει

Επέστρεψε από σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας μαζί με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά – Μεταξύ άλλων ο καθηγητής ανέφερε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα.

Ο κ. Τσιόδρας έκανε μια ανασκόπηση των κρουσμάτων του Αυγούστου λέγοντας ότι δυστυχώς καταγράφηκαν πολλοί θάνατοι και αναφερόμενος στον οίκο ευγηρίας στο Ασβεστοχώρι είπε ότι δυστυχώς εκεί έχουν καταγραφεί 21 θάνατοι.

Για το εμβόλιο ανέφερε ότι επιζητούμε σαν ανθρωπότητα ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο και αναμένονται αποτελέσματα μέσα στον Οκτώβριο από τις μελέτες.

Ζήτησε να μην υπάρχει πολιτική αντιπαράθεση για το εμβόλιο και πρόσθεσε ότι η ΕΕ στηρίζει προσπάθειες για ισότιμη κατανομή τους σε όλες τις χώρες.

Για τα παιδιά είπε ότι τα παιδιά κάτω των 12 ετών κολλάνε πιο δύσκολα τον ιό. Η παρουσία τους στο σχολείο είναι απαραίτητη και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τίποτα, είπε ακόμα.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα αν απαιτηθεί ακόμα και σε όλη την χώρα.

Στηλίτευσε τους συνομωσιολόγους
Αναφορικά με την επανέναρξη των σχολείων, με αφορμή τις ανακοινώσεις του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Τσιόδρα την χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική και υποστήριξε ότι δεν μπορεί να αναπληρωθεί από την τηλε-εκπαίδευση.

«Μπορεί να απαιτηθούν άλλες μορφές διδασκαλίας αν αλλάξουν τα δεδομένα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσε ο εκπρόωπος και πρόσθεσε πως «η αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν έχει σημαντικά αποτελέσματα όσον αφορά στη διασπορά του ιού». Όπως εκτίμησε, «τα παιδιά κάτω των 12 μπορούν σε μικρότερο ποσοστό να κολλήσουν τον κορονοϊό».

Για τη χρήση μάσκας, ο κ. Τσιόδρα τόνισε πως η σωστή χρήση της βοηθά στον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, επισημαίνοντας πως το μέτρο προτείνεται και από τον ΠΟΥ και τη UNICEF, σε συνδυασμό και με άλλα μέτρα. Ως προς τα μικρά παιδιά τόνισε πως το παράδειγμα για τη χρήση της το δίνουν οι μεγαλύτερη, σημειώνοντας επίσης: «Στα μικρά παιδιά θα χρησιμοποιήσουμε το παιχνίδι, στα μεγαλύτερα την ενημέρωση».

Στηλίτευσε επίσης τους συνομωσιολόγους και… αρνητές του κορονοϊού, λέγοντας πως «μου προκαλεί θλίψη το γεγονός ότι ασθενής σε νοσοκομείο της χώρας, στα πρόθυρα της διασωλήνωσης αμφισβητούσε την ύπαρξη του ιού».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Βάρκιζα: Οδηγός έχασε τον έλεγχο του αυτοκίνητου και έπεσε σε παιδική χαρά
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Βελτιωμένη η εξέλιξη της πυρκαγιάς στην Ξάνθη – Στη μάχη 5 εναέρια μέσα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Είπαν σε 80χρονη ότι πρέπει να χειρουργηθεί άμεσα η κόρη της και της απέσπασαν 15.500 ευρώ – Συνελήφθη ένας 28χρονος
28 Σεπτεμβρίου, 2024