Τσίπρας: Ανατριχιαστική η ομολογία για τη Θεσσαλονίκη – Εγκληματικές οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη

Για “ανατριχιαστική ομολογία” εκ μέρους του υπουργού Ανάπτυξης πως η Θεσσαλονίκη θρηνεί τόσους νεκρούς από την πανδημία λόγω αμέλειας της κυβέρνησης που αγνόησε τις εισηγήσεις των ειδικών να επιβληθεί εγκαίρως lockdown στην πόλη κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Με ανάρτησή του στα social media ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνει πως “ο κ. Μητσοτάκης έβαλε για άλλη μία φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή” εστιάζοντας στην παραδοχή του Άδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτικό σταθμό πως η κυβέρνηση δεν άκουσε τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων να μπει σε καραντίνα η Θεσσαλονίκη πριν από το εορταστικό τριήμερο του Αγίου Δημητρίου.

Η κριτική του αρχηγού της αντιπολίτευσης εστιάζεται στο πρόσωπο του πρωθυπουργού στον οποίο και καταλογίζει εγκληματικές ευθύνες για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες. Τονίζει δε με ιδιαίτερα αυστηρό τρόπο ότι ο κ. Μητσοτάκη λαμβάνει αποφάσεις χωρίς καν να ακούει τους επιστήμονες και επιχειρεί εκ των υστέρων να τούς εκμεταλλευθεί μόνο και μόνο για να επιβεβαιώνει τις δικές του πολιτικές αποφάσεις.

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει πως ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μόνο ψέματα, όταν μάς έλεγε πως κανείς δεν είχε ζητήσει έγκαιρα πιο σκληρά μέτρα, αλλά απολύτως συνειδητά έβαλε για μία ακόμη φορά το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως αρχικώς οι ειδικοί χαρακτήριζαν “αυθαίρετη απόφαση” τα 9 άτομα για τα ρεβεγιόν των γιορτών “και ο κ. Μητσοτάκης τούς αγνόησε”, μετά έμαθαν από τα κανάλια και παρά τις αντιδράσεις τους, πως η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία και “πάλι τους αγνόησε”.

Τονίζει πως οι εγκληματικές ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας, την κατάρρευση του ΕΣΥ και τις 5.000 ανθρώπινες απώλειες είναι δεδομένες, όπως “δεδομένη είναι και η υπογραφή του στο τρίτο κύμα έξαρσης της πανδημίας για το οποίο προειδοποιούν οι επιστήμονες μετά τις γιορτές”.

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωσή της αναφέρει πως η παραδοχή του υπουργού κ. Γεωργιάδη όχι μόνο επιβεβαιώνει “τα χυδαία ψέματα του κ. Μητσοτάκη που έλεγε σε συνέντευξή του στον Alpha πως κανένας ειδικός δεν μάς το είχε υποδείξει, αλλά και κάτι χειρότερο: Τις εγκληματιές ευθύνες της κυβέρνησης που λαμβάνει αποφάσεις ερήμην της Επιτροπής και των ειδικών βάζοντας το πολιτικό κόστος πάνω από την ανθρώπινη ζωή.”