Τσίπρας: Ανέκδοτο το ότι σε κάθε δύσκολη στιγμή οι δημοσκοπήσεις δίνουν 30 μονάδες διαφορά στην κυβέρνηση

Το έμμεσο μεν πλην σαφές μήνυμα πως και η Κουμουνδούρου έχει στη διάθεσή της στοιχεία από δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μία εικόνα διαφορετική από εκείνη που περνάει προς τα έξω πέρασε ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Open όταν ρωτήθηκε για την μεγάλη διαφορά που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο “που δεν με προβληματίζει αυτήν την ώρα” καθώς όπως εξήγησε ο πολίτης τώρα δεν σκέφτεται με όρους εκλογών, για να προσθέσει.

“Επιτρέψτε μου να έχουμε κι εμείς μία εικόνα των δημοσκοπήσεων και μία εικόνα διαφορετική από αυτές που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Διότι κι αυτό το ανέκδοτο κάθε φορά που είναι δύσκολη στιγμή να δίνουν στην κυβέρνηση 30 μονάδες διαφορά, είναι ανέκδοτο” είπε με νόημα. Προφανώς και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εννοούσε πως και το κόμμα του έχει στα χέρια του μετρήσεις της κοινής γνώμης που σαφώς δεν δείχνουν τα ίδια στοιχεία με όσα δημοσιοποιούνται κατά καιρούς. Γεγονός είναι ότι το τελευταίο διάστημα η Κουμουνδούρου παραγγέλνει κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που στηρίζονται σε απαντήσεις που λαμβάνονται και τηλεφωνικά και μέσω του διαδικτύου, ώστε να υπάρχει μία ακριβέστερη εικόνα για τις τάσεις της κοινής γνώμης. Κατά τις πληροφορίες μία τέτοια μέτρηση αναμένεται τις επόμενες ημέρες και περιλαμβάνει και την περίοδο κατά την οποία καταγράφηκαν τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας και η οργή των πολιτών μέσω των social media. Η αμέσως προηγούμενη που είχε στη διάθεσή της έδειχνε, όπως είχε γράψει και το newsique.gr ότι η διαφορά μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κινούνταν σε μονοψήφια ποσοστά γύρω στο 7,5% και ήταν λίγο μετά τα γεγονότα της Ικαρίας.

Πάντως σε σχέση με τα όσα είπε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας φαίνεται πως υπάρχει μία γενικότερη αγωνία για το πώς θα εκφραστεί τελικώς η αγανάκτηση του κόσμου που αποτυπώνεται σε όλα τα ποιοτικά στοιχεία των τελευταίων μετρήσεων. Δεν είναι τυχαία η σύγκριση που έκανε ο ίδιος λέγοντας ότι “θα παρομοίαζα τις συνθήκες με το 2010 και 2012 άρα υπάρχει ένας κίνδυνος να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αντιπολιτικής”. Κάτι τέτοιο βεβαίως δεν θα διευκόλυνε ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ που επιθυμεί να ακολουθήσει το κύμα της κοινωνίας που αποκτά πλέον μία ορατή δυναμική.