Τσίπρας: Ανησυχία για την «επόμενη ημέρα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Η “επόμενη μέρα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη, προκαλεί ανησυχία στον Αλέξη Τσίπρα καθώς αντιλαμβάνεται ότι μία αυριανή κυβέρνησή του θα παραλάβει και πάλι μία χώρα σε συντρίμμια. Γι’ αυτό και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha επέμεινε στο αίτημα για εκλογές προβλέποντας ότι η “επόμενη ημέρα” θα είναι δύσκολη και ότι μία προοδευτική κυβέρνηση θα κληθεί να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας.

Το πρώτο μεγάλο βήμα κατά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να γίνει στις 15 Μαϊου στη διαδικασία εκλογής Προέδρου και Κεντρικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. “Ο πήχης μας είναι να ενισχύσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να αντιστοιχηθούμε με την κοινωνική και εκλογική του δυναμική” ανέφερε στη συνέντευξή του δίνοντας το στίγμα ενός μεγάλου συμμετοχικού κόμματος που δυναμώνει μέσα από την στήριξη της κοινωνίας και των μελών του. Αυτό είναι άλλωστε και το μήνυμα του σποτ που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ζητώντας από τους πολίτες να εγγραφούν στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να συμμετάσχουν στην διαδικασία εκλογής προέδρου για να στείλουν όλοι μαζί τον λογαριασμό στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Μία καμπάνια έχει αλληγορικό περιεχόμενο” ανέφερε επισημαίνοντας πως “ο λογαριασμός” αυτός αφορά και τα τρία χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκης που “έχουν ζορίσει αφάνταστα τους πολίτες”.

Ο Αλέξης Τσίπρας ενόψει του πρωθυπουργικού ταξιδιού στις ΗΠΑ και της συνάντησης Μητσοτάκη-Μπάιντεν έστειλε μηνύματα και προς τον πρωθυπουργό ώστε να μην γίνει βασιλικότερος του βασιλέως. “Η κυβέρνηση έχει στρατηγική που τα δίνει σχεδόν όλα στις ΗΠΑ και παραχωρεί επ’ αόριστον τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της χώρας, στέλνει όπλα στην Ουκρανία, την ώρα που η Τουρκία το παίζει ουδέτερη αναβαθμίζοντας τις σχέσεις της” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχολιάζοντας: Ο σύμμαχός σου δεν μπορεί να το παίζει δίπορτο. Δεν μπορεί να είναι και με εσένα και με αυτόν που σε απειλεί”. Τόνισε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης οφείλει με τον πιο επίσημο τρόπο να θέσει στον Λευκό Οίκο το αίτημα να μην δοθούν τα F-16 στην Τουρκία και να υπάρξουν εγγυήσεις ασφάλειας έναντι της τουρκικής επιθετικότητας στην Ελλάδα.