Τσίπρας από Χαλκίδα: Δεν το βάζουμε κάτω – Η κοινωνία χρειάζεται στήριγμα, ένα πρόγραμμα ανάσας

Με στόχο την ανατροπή του δυσμενούς κλίματος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζουν στα εργασιακά, τα δάνεια και την πρώτη κατοικία. Τονίζουν πως το μόνο πρόγραμμα που δεν είναι κοστολογημένο είναι της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύει σήμερα στην Εύβοια. Νωρίτερα ολοκληρώθηκε η ομιλία του στη Χαλκίδα ενώ στη συνέχεια περιόδευσε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Αργά το απόγευμα θα επισκεφθεί τη Λίμνη.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε στην ομιλία του «δίνουμε τη μάχη με όπλο το πρόγραμμά μας. Μας έλεγαν ότι το πρόγραμμα μας δεν ήταν κοστολογημένο. Αλλά μιλάνε αυτοί που χρωστάνε» και επανέλαβε όσα είπε χθες στη Δυτική Αθήνα.

«Θα πάμε στο Γενικό Λογιστήριο και όπου αλλού θέλει η Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να κοστολογηθούν τα προγράμματα. Αλλά χθες οι μάσκες έπεσαν» είπε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε «ούτε κοστολόγηση θέλει η Νέα Δημοκρατία, ούτε συζήτηση για το πρόγραμμα»

Από εκεί και πέρα ανέφερε πως «το σχέδιο του κ. Μητσοτάκη είναι να διευρύνει τις ανισότητες. Αύξησαν τους φόρους κατά 4 δισεκατομμύρια κατ΄έτος. Μιλάμε για κοινωνική λεηλασία»

Όσον αφορά στο θέμα της πρώτης κατοικίας ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλει τη ΝΔ ότι «με το πλαίσιο που στηριζει οι πλειστηριασμοί είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο, όπως αυτό χθες στα Άνω Πετράλωνα, όπου έγινε επιχείρηση από την αστυνομία να πεταχτεί από το σπίτι της ανάπηρη μητέρα και το παιδί της μετά από πλειστηριασμό».

Ο κ. Τσίπρας τόνισε εδώ ότι «700.000 σπίτια απειλούνται με πλειστηριασμό. Αυτό που έρχεται είναι τσουνάμι» και επιτέθηκε για μία ακόμη φορά στον κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως «ντεμοντέ είναι η κοινωνική αναλγησία».

-Ad-