Τσίπρας από Θεσσαλία: Η ακρίβεια μας οδηγεί σε βαθιά κοινωνική κρίση

Η ρήτρα Μητσοτάκη στην ακρίβεια, μας οδηγεί σε βαθιά κοινωνική κρίση, υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας με κατοίκους της Αγιάς, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Θεσσαλία. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει την πολιτική βούληση να στηρίξει την κοινωνία, τον εργαζόμενο και τον αγρότη.

Ο κ. Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση αλλά και στα ΜΜΕ, που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «έχουν επιβάλει ομερτά και δεν προβάλλουν τα προβλήματα και τις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είναι η πρώτη φορά που τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου είναι τόσο μεγάλα και τόσο υπαρξιακά, αλλά έχει υπάρξει μία μεγάλη ομερτά από τα ΜΜΕ. Κανένα μέσο ενημέρωσης δεν ασχολείται με τα προβλήματα των αγροτών. Ούτε ένα αφιέρωμα. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή θέλει να στήσει ένα καθεστώς στην ενημέρωση και όχι μόνο.

Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θέλησε να διαγράψει τον ευρωβουλευτή του, τον κ. Κύρτσο, επειδή είπε μία μεγάλη αλήθεια: ότι αυτό που κρύβεται εντός της χώρας, το γνωρίζουν πολύ καλά στη Ευρώπη, ότι μία κυβέρνηση που έχει δώσει εκατομμύρια σε μέσα ενημέρωσης δίχως κριτήρια, κόβοντας κάθε αντίθετη φωνή, στοχοποιεί και ποινικοποιεί δημοσιογράφους και δικαστές. Μία κυβέρνηση που υποβαθμίζει την δημοκρατία δεν μπορεί να μην έχει επιπτώσεις ακόμη και από το θεσμικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αναφερόμενος στην επίσκεψή του, ο ίδιος είπε ακόμα, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, τα εξής: «Έρχομαι σήμερα εδώ για να αναδειχθούν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, προβλήματα που ίσως για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ταυτίζονται με τα προβλήματα κάθε νοικοκυριού που έχει προβλήματα επιβίωσης, καθώς το εισόδημα εξανεμίζεται από την τρίτη εβδομάδα, τα χρέη διογκώνονται και οι ανάγκες αυξάνονται, καθώς υπάρχει ένα τεράστιο κύμα ακρίβειας».

«Οδηγούμαστε σε μια βαθιά κοινωνική κρίση»

Αναφερόμενος γενικότερα στο πρόβλημα της ακρίβειας που πλήττει τα νοικοκυριά, ο κ. Τσίπρας συνέχισε λέγοντας πως: «Όλη αυτή η κατάσταση μετατρέπεται σε πυρηνική απειλή για την κοινωνία, γιατί μετακυλίεται στα σούπερ μάρκετ. Ο πληθωρισμός που σκαρφάλωσε στα ύψη όμως, δεν είναι για όλους το ίδιο. Δεν είναι το ίδιο για τον συνταξιούχο που παίρνει 600 και 700 ευρώ και του έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και είναι σχεδόν όσο η σύνταξή του.

Για αυτό εκφράζω την βαθύτατη ανησυχία μου. Αν διατηρηθεί αυτό, οδηγούμαστε σε μια βαθιά κοινωνική κρίση. Υπαρχει άμεση ανάγκη για στήριξη των νοικοκυριών».

Όμως «υπάρχει ο άλλος δρόμος που είναι και ο μόνος που μπορεί να αντιστρέψει την κοινωνική καταστροφή και περνάει μέσα από την αντίσταση , τον αγώνα , τη διεκδίκηση και την λαϊκή ετυμηγορία. Γιατί η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα». «Ζητάμε εκλογές, για μια προοδευτική κυβέρνηση που θα έχει έγνοια να στηρίξει την κοινωνία, τον αγροτικό κόσμο και να κόψει τον ομφάλιο λώρο της διαπλοκής της πολιτικής εξουσίας με τα οικονομικά συμφέροντα», σημείωσε καταληκτικά ο κ. Τσίπρας.