Τσίπρας από το Σύνταγμα: Την Κυριακή κρίνεται σε ποια Ελλάδα θέλουμε να ζήσουν τα παιδιά μας

Μήνυμα κατά της αποχής στις κάλπες της Κυριακής έστειλε από την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας. “Καλούμε κάθε πολίτη, παρά την κούραση των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, να προσέλθει στις κάλπες. Να μην βγάλει από το λογαριασμό της δημοκρατίας την ψήφο του. Γιατί η ψήφος που αφαιρείται από την κάλπη της δημοκρατίας προστίθεται στην κάλπη της Νέας Δημοκρατίας. Να πείσουμε κι αυτούς που δεν ψήφισαν το Μάιο να ψηφίσουν τον Ιούνιο. Γιατί είναι κρίσιμος για τη ζωή όλων ο συσχετισμός που θα προκύψει από τις κάλπες της Κυριακής” είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ περιγράφοντας τη σημασία που έχει για το κόμμα του η συμμετοχή στις επερχόμενες εκλογές.

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε τετ α τετ συνάντηση με τον πρώην Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

“Μιλήσαμε για τις κοινές μας αξίες” σχολίασε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media την ώρα που παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ θύμιζαν πως ο πρόεδρός του κόμματός τους, είχε υποδεχθεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ ως πρωθυπουργός στην Αθήνα σε ένα από τα τελευταία του ταξίδια με αυτήν την ιδιότητα.

Η συνάντηση των δύο ανδρών που έγινε στο περιθώριο της ομιλίας Ομπάμα στο Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος” αποτέλεσε μία καλή ευκαιρία για τον Αλέξη Τσίπρα να ευχαριστήσει τον Αμερικανό αξιωματούχο για την στήριξή του στις δύσκολες στιγμές της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης και το μήνυμα που είχε δώσει ότι “οι Έλληνες ενέπνευσαν τον κόσμο” το 2016.

“Μιλήσαμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι προοδευτικές δυνάμεις και την επικαιρότητα των μηνυμάτων που είχε στείλει για τις ανισότητες, τη φοροδιαφυγή/συσσώρευση πλούτου των μεγάλων εταιρειών, το κράτος δικαίου και την ειρηνική επίλυση διαφορών” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Αργότερα στην κεντρική προεκλογική του ομιλία χθες το βράδυ στο Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο δίλημμα “ανθρωπιά ή βαρβαρότητα” έχει διαλέξει πλευρά: “Είμαστε με την ανθρωπιά. Για εμάς η ανθρώπινη ζωή είναι αυταξία. Και δεν λογαριάζουμε χρώμα, θρησκεία, εθνικότητα, οικονομική δυνατότητα. Γιατί όλοι είμαστε διαφορετικοί, αλλά όλοι είμαστε ίσοι. Γι’ αυτό και δεν λογαριάζουμε το κόστος είναι να υπερασπιστούμε τις αξίες μας και την ανθρώπινη ζωή. Αυτό κάναμε και με το τραγικό ναυάγιο της Πύλου, όπου μάς είπανε, μη μιλάτε, μη ρωτάτε, μην αναπνέετε” σημείωσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Ιράν: Πενθήμερο πένθος για τον θάνατο του Νασράλα κήρυξε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Θρήνος στον Λίβανο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θεσσαλονίκη: Νεκρός ηλικιωμένος που καταπλακώθηκε από δέντρο στην Άσσηρο
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Παναθηναϊκός – Άρης 81-68: Έκανε «περίπατο» με Κέντρικ Ναν και πέρασε στον τελικό του Super Cup
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Θάνατος Νασράλα: Σε αναζήτηση «απάντησης» η Χεζμπολάχ – Σε συναγερμό το Ισραήλ, αναμένει σκληρό ιρανικό χτύπημα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Τροχαίο με νεκρό 70χρονο στην Κρήτη
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ: Ο διοικητής του μετώπου με το Ισραήλ σκοτώθηκε μαζί με τον Νασράλα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Hellenic Train: Κανονικά τα δρομολόγια τρένων στη γραμμή Θεσσαλονίκη – Σέρρες από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Ερμού: Ανήλικοι επιτέθηκαν σε 23χρονο και άρπαξαν χρυσή αλυσίδα
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Κέρκυρα: «Πες μας την αλήθεια για το παιδί σου» – Πώς ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της
28 Σεπτεμβρίου, 2024
Εκτός ελέγχου η βία των ανηλίκων – Αιματηρά επεισόδια και τραυματίες
28 Σεπτεμβρίου, 2024