Τσίπρας: Αποφασισμένος να φέρει στη Βουλή τον Μητσοτάκη για απαντήσεις

Ξανά και ξανά θα καταθέσει -εάν χρειαστεί-ο Αλέξης Τσίπρας επίκαιρη ερώτηση για τον τραγέλαφο με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων από τα ΚΕΚ- έως ότου ο πρωθυπουργός αναγκαστεί να προσέλθει στη Βουλή για να δώσει απαντήσεις επί του θέματος.

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται αποφασισμένη να τραβήξει το ζήτημα με τα vaoucher των επιστημόνων στα άκρα κι έτσι μετά τις διαρροές της κυβέρνησης πως ο Κ. Μητσοτάκης σκέφτεται να μετατρέψει την ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών, διαμηνύει πως εφόσον αυτό συμβεί ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα κουραστεί να καταθέτει την ίδια ώρα έως ότου δοθούν οι απαιτούμενες εξηγήσεις.

Μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζουν πως ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να απαντήσει στην «Ωρα του πρωθυπουργού» καθώς και ότι η μετατροπή της επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα σε γενική και αόριστη ενημέρωση περί την πανδημία και την οικονομία συνιστά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Όσο και να το αποφεύγει ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να έρθει στην ώρα του πρωθυπουργού και να απολογηθεί τόσο για το φιάσκο σε βάρος των επιστημόνων, όσο και για το πάρτι αδιαφάνειας και τον χορό εκατομμυρίων σε ΚΕΚ με πρόσχημα τη δήθεν ενίσχυση δικηγόρων και μηχανικών σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ φανερώνοντας την διάθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να τραβήξει το «φιάσκο» με την τηλεκατάρτιση στα άκρα.

Να σημειωθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας, όπως είχε προϊδεάσει με ανάρτησή του στο FB, νωρίς το πρωί κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό με θέμα : Ανεπαρκής αντιμετώπιση των προβλημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών μέσω εξευτελιστικών προγραμμάτων ψευτοκατάρτισης και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Μεταξύ άλλων σχολίαζε πως «αποδεικνύεται με τον πιο κραυγαλέο τρόπο ότι όλο σας το προεκλογικό αφήγημα που ήθελε να σάς παρουσιάζει ω υποστηρικτή και προστάτη της λεγόμενης «μεσαίας τάξης και των ανθρώπων της «αριστείας» δεν ήταν παρά μια καλοστημένη πολιτική απάτη. Γιατί τώρα, την ώρα της κρίσης, που οι κατεξοχήν εκπρόσωποι της αριστείας και της μεσαίας τάξης, οι επιστήμονες/ελεύθεροι επαγγελματίες, που χρειάζονται έμπρακτη στήριξη, αντιμετωπίζουν την αδιαφορία και τον εξευτελισμό από την πλευρά της κυβέρνησής σας».

Στην ερώτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ζητούσε να μάθει από τον πρωθυπουργό γιατί σε αντίθεση με την εξαγγελία της 19ης Μαρτίου επελέγη η οικονομική στήριξη των επιστημόνων μέσων της διαδικασίας κατάρτισης ξοδεύοντας άσκοπα 80 εκατομμύρια ευρώ παραπάνω, ενώ θα μπορούσαν να ενταχθούν απευθείας στην έκτακτη χρηματοδότηση των 800 ευρώ.

Μάλιστα η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου αμφισβήτησε την διαδικασία που επέλεξαν οι κυβερνώντες αφού υπήρχε η δυνατότητα ενίσχυσης με απευθείας επίδομα των ελεύθερων επαγγελματιών και του επιστημονικού προσωπικού από κοινοτικά κονδύλια με βάση σαφή οδηγία της ΕΕ για την περίοδο του κορωνοϊού από προγράμματα ΕΣΠΑ.

-Ad-