Τσίπρας: Χαίρομαι που η ΝΔ όχι μόνο σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σαφέστατες αιχμές για την στάση της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στην Συμφωνία των Πρεσπών που δρομολόγησαν και υπέγραψαν επί πρωθυπουργίας τους, άφησε ο Αλέξης Τσίπρας καλωσορίζοντας στο γραφείο του στη Βουλή τον Ζόραν Ζάεφ.

Οι δύο πολιτικοί που έχουν αναπτύξει και προσωπική φιλία είχαν συνάντηση επί τη ευκαιρία της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας στην Αθήνα “για να συζητήσουμε για δουλειές, συνεργασία και οικονομία” όπως είπε απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία υποδεχόμενος τον Ζόραν Ζάεφ τού είπε: “Είμαι πολύ χαρούμενος που σε βλέπω στην Αθήνα ως επανεκλεγέντα πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας. Είμαι επίσης χαρούμενος που η χώρα μου συνεχίζει να υποστηρίζει τη χώρα σου και τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα ως αντιπολίτευση ήταν εναντίον της. Σήμερα όχι μόνο τη σέβεται αλλά δίνει και μάχες για τη Συμφωνία των Πρεσπών”. Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας πρόσθεσε πως “αυτή είναι πραγματική επιτυχία” σημειώνοντας πως “εκπληρώνω το όνειρό μου”.

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή σχόλια της ΝΔ τονίζοντας πως αντί ο κ. Μητσοτάκης να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητά για τα ψέματά του, τη χυδαία ψηφοφοθηρία του με την Συμφωνία των Πρεσπών και τις κούφιες απειλές για βέτο σε Ευρώπη και ΝΑΤΟ που τώρα έγιναν “μάχες υπέρ της Βόρειας Μακεδονίας” ας ξεκινήσει να σκέφτεται πώς ακριβώς θα υπερασπιστεί τις συμφωνίες με τη γείτονα που έφεε προς κύρωση στη Βουλή. Ελπίζουμε ότι δεν θα κρυφτεί και θα έχει την παρρησία να έρθει να τις υπερασπιστεί ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας και του ελληνικού λαού που εξαπάτησε.

Επίσης, ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Νικολαίδης σχολίασε καυστικά: “Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται”.