Τσίπρας: Δεν δώσαμε λευκή επιταγή – Αποπομπή Βρούτση ή αλλιώς απόδειξη συνενοχής

Κλιμάκωση της αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ για το σκάνδαλο με τα vouchers προαναγγέλλει ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση μπορεί να έβαλε πλάτη στην κρίση με την πανδημία δεν παρέδωσε όμως στην κυβέρνηση Μητσοτάκη λευκή επιταγή.

Είναι προφανές πως η Κουμουνδούρου επιχειρεί να βάλει στην εικόνα αυτού του φιάσκου και τον πρωθυπουργό τον οποίο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε εκ νέου σήμερα να διασαφηνίσει εάν γνώριζε τον τρόπο με τον οποίο το υπουργείο Εργασίας διαχειρίστηκε την υπόθεση με την τηλεκατάρτιση των επιστημόνων γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να απομακρύνει από την κυβέρνηση τον Γιάννη Βρούτση.

«Αποπομπή Βρούτση ή αλλιώς απόδειξη συνενοχής» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής καυτηριάζοντας την επιλογή του κ. Μητσοτάκη να …αποδράσει και να μην εμφανιστεί σήμερα για να δώσει εξηγήσεις περί την δυσώδη αυτή ιστορία των vouchers. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να συνεχίσει την πίεση προς τον πρωθυπουργό και όπως προανήγγειλε σήμερα θα καταθέσει εκ νέου την επίκαιρη ερώτηση για τα προγράμματα τηλεκατάρτισης που αποσύρθηκαν υπό το βάρος των αποκαλύψεων με επικαιροποιημένα στοιχεία στη βάση των νεότερων δεδομένων που έχουν προκύψει. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι θα καταθέσει και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δια διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα ζητήματα της οικονομίας. Μάλιστα προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα η κατάσταση που θα διαμορφωθεί περί την οικονομία στη χώρα θα είναι τραγική γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός δεν θα μπορέσει να αποφύγει μία τόσο σημαντική συζήτηση στη Βουλή . Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφές πως η ύφεση που έρχεται δεν είναι νομοτέλεια, αλλά «έργο Μητσοτάκη» και αποτέλεσμα της αδράνειας, της αμηχανίας και της έλλειψης πρωτοβουλιών και στη χώρα και στην Ευρώπη.

Τις επόμενες ημέρες ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση με αιχμή το θέμα με τα ΚΕΚ και μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει σχετική οδηγία στους αρμόδιους τομεάρχες να καταθέτουν ερωτήσεις προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς ζητώντας εξηγήσεις για τις κυβερνητικές επιλογές αναφορικά με τα προγράμματα των επιστημόνων και ελεύθερων επαγγελματιών που αποσύρθηκαν υπό την κατακραυγή της κοινωνίας και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας διαμήνυσε προς την κυβέρνηση πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να νομοθετεί επ’ αόριστον με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και καυτηρίασε το γεγονός πως απορρίφθηκε και το νεότερο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση στην προστασία της πρώτης κατοικίας την ώρα που θα ανοίξουν πρώτα τα ειρηνοδικεία και τα υποθηκοφυλακεία για προσημειώσεις κι ενδεχομένως εάν δεν υπάρξει λύση στο παρά πέντε και για πλειστηριασμούς σπιτιών.

-Ad-