Τσίπρας: Δεν πρέπει να υπάρξει παράταση του lockdown στη Μύκονο

Το μήνυμα πως δεν πρέπει να υπάρξει παράταση του lockdown στη Μύκονο, μίας κατάστασης που ήδη έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στον τουρισμό της χώρας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ολοκληρώνοντας τις επαφές του με εκπροσώπους του νησιού.

Η μονοήμερη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στο νησί αποσκοπούσε στην ανάγκη ενημέρωσης του Αλέξη Τσίπρα για τα πραγματικά προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τοπική κοινωνία και οικονομία από τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης αλλά και στην ανάδειξη της παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησης στην διαχείριση της πανδημικής κρίσης.

Δεν είναι τυχαίο πως ο Αλέξης Τσίπρας που περιόδευσε σήμερα στο νησί συνοδευόμενος από τους αρμόδιους τομεάρχες Κατερίνα Νοτοπούλου και Νεκτάριο Σαντορινιό αλλά και τον βουλευτή Νίκο Συρμαλένιο έκανε λόγο για βιαστική απόφαση της κυβέρνησης να αποφασίσει μίνι lockdown, επισημαίνοντας επιπλέον ότι πρόκειται για μία απόφαση που ελήφθη χωρίς διαβούλευση και χωρίς ενημέρωση των επαγγελματικών φορέων της Μυκόνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέμεινε στην αναγκαιότητα να αποκατασταθεί η δημόσια εικόνα της χώρας και της Μυκόνου προτείνοντας να ξεκινήσει μία θετική καμπάνια που θα αναδεικνύει πως τα ελληνικά νησιά και συνολικά η χώρα μας αποτελούν έναν ασφαλή τουριστικό προορισμό. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι “το καλύτερο είναι να προλαμβάνεις καταστάσεις παρά να έρχεσαι μετά με αποφάσεις που έχουν κατασταλτικό χαρακτήρα”, για να επισημάνει πατως ότι έστω και τώρα πρέπει να αναδειχθούν λύσεις ώστε να αποφευχθούν οι πολύ αρνητικές επιπτώσεις του lockdown επιμένοντας πως δεν πρέπει να υπάρξει παράταση.

Λίγιο πιο πριν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκε το κέντρο υγείας Μυκόνου όπου προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί και ακολούθως είχε συνάντηση με τον δήμαρχο του νησιού.

Σε δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως “όταν κάνεις για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε έναν χρόνο το ίδιο λάθος, τότε δεν πρόκειται για αστοχία ή ατυχία, αλλά για ανικανότητα”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσε την κυβέρνηση “να σοβαρευτεί” και να ενισχύσει το ΕΣΥ στους τουριστικούς προορισμούς, να προχωρήσει σε εκτεταμένα τεστ και ιχνηλάτιση και να δημιουργήσει ξενοδοχεία καραντίνας. Επιπροσθέτως ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μία επιθετική καμπάνια ώστε να στείλει το σήμα ότι οι διακοπές στα ελληνικά νησιά είναι ασφαλείς υγειονομικά.

“Ο ελληνικός τουρισμός και η δημόσια Υγεία είναι κρίσιμα ζητήματα για να αντιμετωπίζονται με αυτήν την αβάσταχτη ελαφρότητα” σημείωσε.