Τσίπρας: Δεν θα αφήσουμε μια ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη δεξιά να τα αλώσει όλα

Την πρώτη του θεματική εκδήλωση για την οικονομία πραγματοποιεί αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία που ανεβάζει ταχύτητες ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης στις 25 Ιουνίου με το σύνθημα “Δίκαιη Κοινωνία-Ευημερία για όλους”.

Μάλιστα μιλώντας πριν από λίγο στην Κατερίνη ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους σημαίνει δημόσια υγείας για όλους σε κάθε γωνιά της χώρας. Μάλιστα αναφέρθηκε στο τραγικό περιστατικό που συνέβη στην Κω με το θάνατος της 63χρονης γυναίκας σε καρότσα αγροτικού οχήματος κατά την μεταφορά της στο νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε προσωπικό να λειτουργήσει τα ασθενοφόρα: “Είναι δυνατόν εν έτει 2023 άνθρωποι να φεύγουν, επειδή δεν υπάρχει μέριμνα, κονδύλια, προκειμένου ο κάθε άνθρωπος να αισθάνεται ασφαλής σε κάθε γωνιά της χώρας;” διερωτήθηκε σχολιάζοντας πως δίκαιη κοινωνία σημαίνει να έχουν τη δυνατότητα να σώσουν τη ζωή τους, αν κάτι τους συμβεί, όχι μόνο όσοι είναι στα αστικά κέντρα και όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα, αλλά ο κάθε πολίτης να έχει τα αυτονόητα”.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην εκλογική μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είπε ότι “θα μείνουμε όρθιοι και θα καλέσουμε τον ελληνικό λαό να μάς στηρίξει” καθώς ο τόπος χρειάζεται να έχει μια ισχυρή δύναμη κοινωνικής αντίστασης. “Δεν θα αφήσουμε μια ανεξέλεγκτη και παντοδύναμη δεξιά να τα αλώσει όλα, θα δώσουμε τη μάχη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς”. Μάλιστα σημείωσε πως πριν από τις εκλογές οι δημοσκοπήσεις έδιναν άλλους συσχετισμούς όμως πάνω από την κάλπη αποφάσισε το 20% των πολιτών.

Σε σχέση με το ζήτημα της κοστολόγησης των προγραμμάτων των κομμάτων και ανέδειξε την υποκρισία και τα ψέματα-όπως είπε- της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα αναφέρθηκε στον “άριστο” του κ. Μητσοτάκη, τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Σκέρτσο που πήγε στο Μαξίμου με ατζέντα το σχέδιο Πισσαρίδη για τη διάλυση της μεσαίας τάξης, σχολιάζοντας ότι υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι κοστολογημένο. “Και περιέφερε ένα παλιόχαρτο ως δήθεν επίσημο χαρτί του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους “να δείτε πόσο απατεώνες είναι” είπε και σημείωσε: “Ενα παλιόχαρτο που το έφτιαξε στον υπολογιστή του”. Πρόσθεσε πως όταν ο ίδιος πρότεινε στον κ. Μητσοτάκη να κοστολογηθούν όλα τα προγράμματα είτε στο ΓΛΚ είτε στο Γραφείο Προϋπολογισμού στη Βουλή είτε σε όποιον ανεξάρτητο φορέα και την επόμενη ημέρα να γίνει μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο η απάντησή του ήταν όχι και στα δύο. “Και φοβάται να συζητήσουμε και φοβάται να πάει αυτό το παλιόχαρτο να κοστολογηθεί σε έναν επίσημο φορέα. Με το ψέμα όμως δεν μπορείς να πάς πολύ μπροστά. Έχει κοντά ποδάρια. Μακάρι ο ελληνικός λαός να το συνειδητοποιήσει. Εμείς θα παλέψουμε γι’ αυτό μέχρι την τελευταία στιγμή” είπε χαρακτηριστικά.

Η αυριανή εκδήλωση για το πρόγραμμα θα πραγματοοιηθεί στις 7 το απόγευμα στο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι με τίτλο Ελλάδα 2027: 7 βήματα για δίκαιη κοινωνία και ευημερία για όλους. Θα μιλήσουν Αλέξης Τσίπρας, Έφη Αχτσιόγλου, Διονύσης Τεμπονέρας, Ευκλείδης Τσακαλώτος και Αλέξης Χαρίτσης.