Τσίπρας: Διαχρονικά η ΝΔ διαπνέεται από την λογική πως μοιράζοντας αφειδώς χρήματα, μπορεί να κερδίζει ψήφους

Στην Ολομέλεια της Βουλής και στη συζήτηση επί του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τη “λίστα Πέτσα” και τη διερεύνηση προσπάθειας χειραγώγησης της κοινής γνώμης μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης θα μιλήσει αύριο ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συνεδρίαση συμπίπτει χρονικά με τις αποκαλύψεις από τα χείλη στελεχών της ΝΔ στην Σπάρτη και συγκεκριμένα τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Καραμανλή και νυν δήμαρχο Πέτρο Δούκα πως το 2007 η γαλάζια παράταξη κέρδισε τις εκλογές “αποζημιώνοντας” όποιον περαστικό έλεγε “καλημέρα” στην Ηλεία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις απώλειες 49 ανθρώπων. Και μάλιστα οι αποζημιώσεις αυτές γίνονταν μέσα από “σακούλες” με τους αρμόδιους να μοιράζουν τριχίλιαρα…

Για την Κουμουνδούρου από την ίδια ρουσφετολογική αντίληψη διαπνέεται και η σημερινή κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπως φάνηκε και από τα 2.000 ευρώ για τους εγκλωβισμένους της Αττικής οδού γι’ αυτό και την κατηγορεί για κυνισμό και αναλγησία στον τρόπο της αντιμετώπισης φυσικών και άλλων καταστροφών.

Κατά τις πληροφορίες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να ανεβάσει ιδιαίτερα τους τόνους καταγγέλλοντας ότι διαχρονικά η ΝΔ διαπνέεται από την λογική πως μοιράζοντας αφειδώς χρήματα μπορεί να κερδίζει ψήφους ή να ελέγχει ΜΜΕ και εταιρείες δημοσκοπήσεων. Σημειωτέον πως ένα από τα θέματα της εξεταστικής επιτροπής που συγκροτήθηκε με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τις ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχε τεθεί θέμα και για την εταιρεία Opinion Poll σε σχέση με χρήματα που πήρε “αδελφή” εταιρεία με τον ίδιο ιδιοκτήτη από το ελληνικό δημόσιο.

Επίσης, θα καταγγείλει την κυβέρνησή της για την απάθειά της απέναντι στην ακρίβεια και για την άρνησή της να μειώσει τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα ακόμη και μετά την τροπολογία που επανακατέθεσε η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος Δημήτρης Παπαδημούλης έγραψε για το θέμα στον λογαριασμό του στο twitter: Ο ΕΦΚ στη βενζίνη στην Ελλάδα, είναι 0,70 ευρώ/λίτρο! χωρίς τον ΦΠΑ. Διπλάσιος από τον ελάχιστο μέσα στην ΕΕ, που είναι 0,36%. Ο μέσος όρος στην ΕΕ είναι 0,56%. 19 κράτη στα 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης τον έχουν ήδη μειώσει. Η ΝΔ όμως λέει “όχι στην πρόταση της Κομισιόν και του ΣΥΡΙΖΑ”.