Τσίπρας: Δίνει τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών σε φοιτητές

Σε πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας παραχωρεί ο Αλέξης Τσίπρας τα ποσά από τις βραβεύσεις του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Με επιστολή του προς τους προέδρους έξι πανεπιστημιακών τμημάτων της χώρας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γνωστοποίησε την πρόθεσή του να παραχωρήσει ως δωρεά για την ενίσχυση της πανεπιστημιακής διδασκαλίας και έρευνας το ποσό που έχει συγκεντρωθεί από τις τιμητικές του βραβεύσεις για την υλοποίηση της «Συμφωνίας των Πρεσπών».

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την επιθυμία του να δοθεί το ποσό των 6.000 ευρώ σε κάθε ένα τμήμα μέσω του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του κάθε Πανεπιστημίου, ώστε να χρησιμοποιηθούν για την ετήσια βράβευση της καλύτερης διπλωματικής εργασίας με ένα ενδεικτικό βραβείο των 1.000 ευρώ ανά έτος. Επισημαίνεται ότι οι διαδικασίες κρίσης ως προς την καλύτερη διπλωματική και αν θα είναι προπτυχιακή ή μεταπτυχιακή διπλωματική, θα είναι, προφανώς στην απόλυτη ευθύνη του κάθε Τμήματος.

Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας σημειώνει πως «είναι αυτονόητο πως το κάθε Τμήμα θα έχει την απόλυτη αρμοδιότητα ως προς την διαδικασία επιλογής της καλύτερης διπλωματικής εργασίας, όπως και για αν το βραβείο θα απονέμεται για διπλωματική εργασία του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών ή του μεταπτυχιακού. Ως προς το περιεχόμενο, θα μπορούσε να δοθεί προτεραιότητα σε θεματολογία που θα εστιάζει στην ειρήνη και καλή γειτονία μεταξύ των κρατών της περιοχής μας, στα δικαιώματα κοινωνικών ομάδων, στη μελέτη διασυνοριακών εκπαιδευτικών ή πολιτισμικών προγραμμάτων, ή στην ενεργειακή ασφάλεια και περιβαλλοντική συνεργασία στα Βαλκάνια».

«Τα παραπάνω αποτελούν ενδεικτικά πεδία και, προφανώς, το Τμήμα σας θα έχει την τελική ευθύνη και ως προς αυτά τα ζητήματα» αναφέρει στην επιστολή του, ζητώντας από τους προέδρους των Τμημάτων να εξετάσουν στα αρμόδια όργανα, την υλοποίηση αυτή της ιδέας.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Πήλιο: Κλείδωσε έξω από το σπίτι την έγκυο σύντροφό του και την άφησε μέσα στην παγωνιά
6 Μαρτίου, 2025
Δημοσίευμα- βόμβα του Politico: Συνεργάτες του Τραμπ είχαν συνομιλίες με πολιτικούς αντιπάλους του Ζελένσκι
6 Μαρτίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της θανάτωσης γατών στην Τούμπα
6 Μαρτίου, 2025
Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων – 24 προσαγωγές μέχρι στιγμής
6 Μαρτίου, 2025
Ημαθία: Στο νοσοκομείο Βέροιας ο μαθητής Λυκείου που παρασύρθηκε από τρένο – Πώς έγινε το ατύχημα
6 Μαρτίου, 2025
Καιρός – Μαρουσάκης: Θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς για μέρες, επιστρέφει ο χειμώνας στα μέσα Μαρτίου
6 Μαρτίου, 2025
Εγγραφές Νηπιαγωγεία 2025: Οι ημερομηνίες και η διαδικασία για την ηλεκτρονική αίτηση
6 Μαρτίου, 2025
Ισραήλ: Πατέρας αυτοκτόνησε από ενοχές επειδή δεν μπόρεσε να σώσει την κόρη του από τη Χαμάς στο μουσικό φεστιβάλ Nova
6 Μαρτίου, 2025
Σοφία Βογιατζάκη: Δεν έκοψα τον ομφάλιο λώρο, με τη μαμά μου είχα παθολογική αγάπη
6 Μαρτίου, 2025
Ζάκυνθος: Έναν Ρομά βλέπουν οι αρχές ως δράστη της δολοφονίας της 69χρονης συμβολαιογράφου
6 Μαρτίου, 2025