Τσίπρας: Δραματική η κατάσταση στα νοσοκομεία – Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης

Εν αναμονή του νέου διαγγέλματος Μητσοτάκη μετα του καθηγητή Τσιόδρα για την πανδημία η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει να βομβαρδίζει την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της και τα ανεπαρκή μέτρα που έχει λάβει για την δημόσια υγεία και την οικονομία.

Η συζήτηση την Παρασκευή επί της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα μέσα μαζικής μεταφοράς και τον καθημερινό συνωστισμό χιλιάδων επιβατών στα λεωφορεία και τα τρόλευ αναμένεται να εξελιχθεί σε ένα debate μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη με επίκεντρο την συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα έχουν προηγηθεί άλλωστε και οι νέες πρωθυπουργικές ανακοινώσεις που στην καλύτερη περίπτωση όπως εκτιμούν στην αξιωματική αντιπολίτευση θα περιλαμβάνουν και νέα περιοριστικά μέτρα στην περιφέρεια Αττικής όπου καταγράφεται ραγδαία άνοδος των κρουσμάτων.

Ο Αλέξης Τσίπρας που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται ήδη σε καθεστώς lockdown έδωσε μία πρόγευση των προθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που αποφάσισε άλλωστε και χθες κατά την συνεδρίαση του Πολιτικού του Συμβουλίου να εντείνει τις πιέσεις προς το Μέγαρο Μαξίμου για την λήψη πιο αποτελεσματικών μέτρων. Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε δραματική την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και δεν έκρυψε την ανησυχία του μήπως οδηγηθούμε σε καταστάσεις τύπου Μπέργκαμο με την επιλογή ασθενών που θα τούς παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε ΜΕΘ. Επανέλαβε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για άμεσες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού (15.000 μόνιμες θέσεις) , αλλά και το αίτημά του για άμεση επίταξη ιδιωτικών ΜΕΘ καθώς τα δημόσια νοσοκομεία φαίνεται πως έχουν φθάσει στα όριά τους. Επίσης, ζήτησε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη συνταγογράφησης των διαγνωστικών τεστ καθώς όπως ανέφερε σε δηλώσεις του μία τετραμελής οικογένεια θα πρέπει να πληρώσει περί τα 300 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά δε τον τομέα των επιχειρήσεων και τον κλάδο της εστίασης σχολίασε καυστικά πως “δεν χρειάζεται να έχεις πάρει πτυχία Κολάμπια για να δεις ότι υπάρχει θέμα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων” καλώντας την κυβέρνηση να αξιοποιοήσει όλες τις δυνατότητες που τής δίνει η ΕΕ. Επανέφερε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιδότηση των επιχειρήσεων με μοναδικό κριτήριο τον αριθμό των εργαζομένων, δύο χιλιάδες ευρώ ανά εργαζόμενο και ταυτόχρονα την επιδότηση και του μισθού και του ασφαλιστικού κόστους των εργαζομένων.