Τσίπρας: Εκλογές για να γλιτώσει ο τόπος από μία επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση

Εκλογές ζητάει ο Αλέξης Τσίπρας για να γλιτώσει ο τόπος από μία επικίνδυνη και ανίκανη κυβέρνηση όπως λέει μόνο που απόψε ακόμη περισσότερο προκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τις προκηρύξει: “Αφού είναι τόσο μάγκας και νταής και μάς λέει γαλοπούλα γιατί δεν πάει να κάνει εκλογές;” διερωτήθηκε. Επί της ουσίας κλήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές του πρωθυπουργού σε γαλοπούλα που δεν βιάζεται να έρθουν τα Χριστούγεννα (για τον ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και στη δημοσιογραφική διαπίστωση ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να επιβάλει κάλπες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε συνέντευξη του στο Κόντρα για πρώτη φορά εμφανίστηκε τόσο σίγουρος πως δεν υπάρχει πλέον καμία πιθανότητα συνεννόησης με την κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Τί συνεννόηση να κάνουμε πάνω στα ερείπια;” διερωτήθηκε επαναλαμβάνοντας ότι μόνη διέξοδος είναι η λαϊκή ετυμηγορία, ώστε να φύγει η κυβέρνηση της ΝΔ για να δει άσπρη μέρα ο τόπος. “Από έγνοια να σωθούν ανθρώπινες ζωές ζητάμε εκλογές” σχολίασε καυτηριάζοντας τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι τα πήγε περίφημα η χώρα στην πανδημία “και το μόνο προβληματάκι ήταν ότι χάσαμε 16.000 νεκρούς, αλλά κατά τ’ άλλα ο τουρισμός μας τα πήγε τέλεια”.

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η πρώτη πολιτική δύναμη στις εκλογές κι όταν ρωτήθηκε εάν θα παραιτηθεί σε περίπτωση ήττας επέμεινε: “Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις εκλογές. Να κάνετε το ίδιο ερώτημα στον κ. Μητσοτάκη που έχει γύρω του δελφίνους να καραδοκούν”. Ως εκ τούτου είπε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εκτός τόπου και χρόνου όταν ομιλεί για αυτοδυναμία “θα μπορούσε να πει ότι θα γίνει και πλανητάρχης” και διέκρινε αμηχανία στην κυβέρνηση για το ΚΙΝΑΛ του κ. Ανδρουλάκη γιατί επαναπατρίζονται όπως είπε οι παλαιοί εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ στους οποίους ασκούσε επιρροή ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε ότι δεν έχει λόγο να συναντήσει τον κ. Ανδρουλάκη όμως τόνισε ότι θα πρέπει να τονίσει εάν είναι με τη δεξιά ή με τη δημοκρατική παράταξη.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπεραμύνθηκε της πρότασής του για εκλογή του Προέδρου και της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την κομματική βάση και απέρριψε τις αιτιάσεις ότι επιδιώκει να κάνει το κόμμα αρχηγικό. Αντιθέτως όπως εξήγησε αναβαθμίζοντας και τη διαδικασία εκλογής της ΚΕ φαίνεται ότι δεν υπάρχει τέτοια στόχευση. Ανέφερε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δίνει δύναμη στη δημοκρατία και τη συμμετοχή και μάλιστα σχολίασε πως το να πηγαίνει ο ψηφοφόρος της ΝΔ να αποφασίσει για τον αρχηγό του ΚΙΝΑΛ συνιστά βαναυσότητα στη δημοκρατία.