Τσίπρας: Εκλογές γιατί η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση

Τον στόχο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία να αναδειχθεί πρώτη πολιτική δύναμη στις εκλογές περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star.

O αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρόσθεσε πάντως πως πρέπει να υπάρξει και μία ακόμη προϋπόθεση για να σχηματιστεί μία σταθερή κυβέρνηση κι αυτή δεν είναι άλλη από το να είναι μεγαλύτερο το άθροισμα των ποσοστών των προοδευτικών δυνάμεων από εκείνο της ΝΔ και ενδεχομένως και της Ελληνικής Λύσης μαζί.

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι δεν αντιμετωπίζει το ΚΙΝΑΛ ως πολιτικό του αντίπαλο και ότι δεν βλέπει τις άλλες προοδευτικές ή αριστερές δυνάμεις ή δυνάμεις του κέντρου ως ανταγωνιστικές καθώς ο “ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία ως κορμός της προοδευτικής παράταξης έχει ως μοναδικό αντίπαλο τη Δεξιά”. Επομένως ένα μέτωπο υπάρχει για να αλλάξουν τα πράγματα στη χώρα, αυτός απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη από το σύνολο των προοδευτικών δυνάμεων.

Αναφερόμενος στο αίτημα που κατέθεσε για εκλογές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η χώρα δεν μπορεί να αντέξει μία κυνική κυβέρνηση κι έναν ένοχο πρωθυπουργό εξηγώντας για μία ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους ζήτησε την παραίτησή της και την προκήρυξη εκλογών. Όπως είπε στην συνέντευξή του στο αίτημα των εκλογών τον οδήγησε η πίστη ότι αυτό που διακυβεύεται είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής αλλά και η διαπίστωση ότι το 38,5% των θανάτων θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν είχε ενισχυθεί το ΕΣΥ. Σχολίασε μάλιστα πως το γεγονός πως η Ελλάδα έχει διπλάσιο μέσο όρο σε απώλειες από covid από τις άλλες χώρες της ΕΕ δεν οφείλεται στο “κακό dna μας” αλλά στο ότι η κυβέρνηση προτίμησε να δώσει 4,9 δισεκατομμύρια ευρώ σε απευθείας αναθέσεις και κλειστούς διαγωνισμούς αντί να κάνει προσλήψεις και να ενισχύσει το ΕΣΥ.