Τσίπρας: Εκλογές θα ζητήσω όταν θα έρθει η ώρα τους – O Μητσοτάκης έχει μολυνθεί από την αλαζονεία της εξουσίας

Εκλογές θα ζητήσω όταν θα έρθει η ώρα τους. Δεν βιάζομαι. Ο Αλέξης Τσίπρας με την τηλεοπτική του συνέντευξη στον “Αlpha” αξιοποίησε το timing της ανακοίνωσης νέου και πιο αυστηρού lockdown στην Αττική από τον ίδιο τον πρωθυπουργό σε συνδυασμό με την δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης για όσα έγιναν στο περίφημο τραπέζωμα της Ικαρίας προκειμένου να επιτεθεί στον κ. Μητσοτάκη καταλογίζοντάς του έλλειμμα ενσυναίσθησης για τις δυσκολίες που βιώνει ο κόσμος, ο μέσος πολίτης όπως είπε χαρακτηριστικά.

“Το θέμα δεν είναι αν ο κ. Μητσοτάκης βρίσκεται σε κάποιες στιγμές χαλαρότητας ή ανεμελιάς δεν πρόκειται για ανεμελιά, έχει μολυνθεί από την ασθένεια της αλαζονείας της εξουσίας” ανέφερε χρεώνοντας στην κυβέρνηση πλήρη αποτυχία στην διαχείριση της πανδημίας, κάτι που επισφραγίστηκε από την επιβολή ενός τρίτου lockdown.

Σε σχέση με όσα συνέβησαν στην Ικαρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός υπέπεσε για δεύτερη φορά σε ατόπημα -υπονοώντας ότι το πρώτο ήταν η Πάρνηθα- και απέρριψε τις φωνές όλων όσοι υποστηρίζουν ότι δεν προστάτευσαν τον πρωθυπουργό λέγοντας: “Έχω περάσει από τη θέση αυτή, δεν τα ελέγχεις όλα, αλλά οφείλεις να έχεις το κριτήριο και να πεις παιδιά κόφτε το”. Επέμεινε πως η κυβέρνηση σ’ αυτό το δεύτερο πανδημικό κύμα δεν έχει πάρει θετικό βαθμό και παρατήρησε πως δεν έγιναν πράγματα που έπρεπε να γίνουν διερωτώμενος αν η εικόνα που διαμορφώνουν οι επιστήμονες είναι η αληθινή καθώς ο αριθμός των μοριακών τεστ που γίνονται δεν διευκολύνει στο να υπάρχει πραγματική εικόνα. Ως εκ τούτου χρέωσε στον πρωθυπουργό όχι μόνο ζητήματα σοβαρής διαχειριστικής ανεπάρκειας αλλά κυρίως πως δίνει την εντύπωση πως βρίσκεται σε άλλον τόπο και χρόνο.

Αίσθηση προκάλεσε η απάντηση που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο ερώτημα γιατί ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ζητά εκλογές. Είπε ότι “δεν βιάζομαι” και τόνισε με νόημα ότι “δεν θα ζητήσω εκλογές την ώρα που ο μέσος Έλληνας πολίτης αγωνιά για το αύριο”. Πρόσθεσε πάντως ότι “θα έρθει αυτή η ώρα” τοποθετώντας χρονικά το άνοιγμα μιας τέτοιας συζήτησης όταν θα υποχωρήσει η πανδημία. Τότε, σχολίασε θα ανοίξει η συζήτηση για το ποιος μπορεί, ποιος έχει σχέδιο, ποιος μπορεί να στηρίξει την μεσαία τάξη, οι εξελίξεις θα έρθουν από μόνες τους… Δευκρίνισε πάντως πως δεν υιοθετεί τη λογική του ώριμου φρούτου, είπε ότι δεν πέφτουν τα ώριμα φρούτα αλλά τα σάπια και επέμεινε πως έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. “Πιστεύω πως ο πολιτικός χρόνος το επόμενο διάστημα θα είναι πολύ συμπυκνωμένος” ανέφερε και συγχρόνως έστειλε μηνύματα και προς το εκλογικό του κοινό. Εκτίμησε ότι εάν ο πρωθυπουργός ακούσει τις εισηγήσεις όσων τον παροτρύνουν να πάει τώρα-πριν την ραγδαία πτώση – στις κάλπες τότε ο κ. Μητσοτάκης θα υποστεί το βράδυ των εκλογών -εν μέσω πανδημίας ένα τεράστιο εκλογικό σοκ. Αιτιολόγησε πως αυτό θα οφείλεται στο ότι θα μετρήσει αυτό που στην αρχαία τραγωδία αναφερόταν ως “ύβρις” και μετά έρχεται η “νέμεσις”. Ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης σκέφτεται με μοναδικό κριτήριο πώς θα αποφύγει τα χειρότερα.