Τσίπρας: Έρχεται για την κυβέρνηση το μοιραίο – Απότομη και ραγδαία πτώση

Για απότομη και ραγδαία πτώση και πρόσκρουσή της στο έδαφος που θα κάνει πάταγο μίλησε στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας εκτιμώντας πως για την κυβέρνηση έρχεται το μοιραίο.

Με αφορμή το νομοσχέδιο για την επικουρική ασφάλιση διαπίστωσε πως ο κ. Μητσοτάκης δεν κυβερνά για το λαό και το δημόσιο συμφέρον αλλά για να υπηρετεί τα συμφέροντα κάποιων λίγων και εκλεκτών και διαβεβαίωσε ότι “το έκτρωμα” αυτό -όπως χαρακτήρισε την ιδιωτικοποίηση των επικουρικών συντάξεων- θα ξηλωθεί από την πρώτη μέρα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μίας νέας προοδευτικής κυβέρνησης.

Όμως, η σημερινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή σηματοδότησε και την επισημοποίηση μίας νέας πολύ πιο σκληρής γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας και οι χαρακτηρισμοί που επεφύλαξε στον Κυριάκο Μητσοτάκη το πιστοποιούν: Τού είπε ότι βρίσκεται σε διαρκές vertigo, ότι είναι αλαζόνας, ότι είναι σαν να βγήκε από κόμικς, ότι έχει μεγαλομανία και ότι δεν είναι μόνο πολιτικός απατεώνας ολκής, αλλά προέβη και σε μία πολιτική αγυρτία. Που δεν είναι άλλη σύμφωνα με τα όσα είπε από την προσπάθειά του να διεμβολίσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να υφαρπάξει στελέχη του. Σημειωτέον πως η αναφορά του στον συνεργάτη και σύμβουλό του και σήμερα Ευάγγελο Αποστολάκη, υποδηλώνει ότι δεν έχουν κοπεί οι γέφυρες επικοινωνίας με τον Ναύαρχο τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης ήθελε να ορκίσει υπουργό Πολιτικής Προστασίας.

Αντιθέτως, όλα δείχνουν πως κόπηκε κάθε γέφυρα πολιτικής συνεννόησης κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε με έμφαση στη Βουλή πως δεν υπήρχε ούτε καν επίφαση πολιτικής συναίνεσης στην επιχείρηση υπουργοποιήσης Αποστολάκη, αντιθέτως όλο αυτό ήταν ένα επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού. “Αν ήθελε πολιτική συνεννόηση δεν θα ερχόταν στη Βουλή να μην αναγνωρίσει κανένα λάος, δεν θα άφηνε δύο χρόνια στο συρτάρι το πόρισμα Γκολντάμερ, δεν θα απέρριπτε την πρόταση νόμου για την αναδιάθρωση της πολιτικής προστασίας δεν θα επαναλάμβανε την τυμβωρυχία για την τραγωδία στο Μάτι” είπε και πρόσθεσε: “Πόση αλαζονεια, δεν ήξερε ότι απευθύνεται σε έναν σημερινό σύμβουλο και συνεργάτη μου; Τί περίμενε να μην μου το πεί; αυτή είναι η δήθεν κατανόηση για το τί σημαίνει πολιτική συνεννόηση”.

Σε σχέση με την υπουργοποίηση του Θάνου Πλεύρη σχολίασε:” Από κυβέρνηση της Δεξιάς γίνεστε κυβέρνηση της άκρας Δεξιάς. Από εδώ και στο εξής θα είστε η κυβέρνηση του ΛΑΟΣ, του Βορίδη, Γεωργιάδη και Πλεύρη.