Τσίπρας για γνωμοδότηση Ντογιάκου: «Κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος»

Θύελλες προκαλεί η γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που επί της ουσίας ακυρώνει τον ρόλο της ΑΔΑΕ και την αρμοδιότητά της να διενεργεί ελέγχους στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας για τις υποκλοπές.

Πανεπιστημιακοί, νομικοί και συνταγματολόγοι αμφισβητούν ευθέως την αρμοδιότητα του κ. Ντογιάκου να γνωμοδοτεί για θέματα που άπτονται του Συντάγματος, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στέκεται απέναντι στον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό και του ζητεί να τον συλλάβει επειδή αξιώνει στοιχεία για τις υποκλοπές παραιτούμενος της βουλευτικής ασυλίας του.

Ο Αλέξης Τσίπρας προκάλεσε ανοιχτά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να τον συλλάβει αν θεωρεί ότι έχει ποινικές ευθύνης για το γεγονός ότι αξιώνει στοιχεία για τις υποκλοπές υποδεικνύοντάς του και τη διεύθυνση του Πολιτικού του Γραφείου, δηλαδή το 1 της Πλατείας Ελευθερίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κάνει λόγο για κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος από την πλευρά του Ισίδωρου Ντογιάκου σε σχέση με την γνωμοδότηση του τελευταίου που επί της ουσίας ακυρώνει την αρμοδιότητα της ΑΔΑΕ να διενεργεί ελέγχους για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ που σημειωτέον είχε επισκεφθεί τον Ισίδωρο Ντογιάκο στις 5 Δεκεμβρίου με αφορμή τις αποκαλύψεις για παρακολούθηση πολιτικών προσώπων αλλά και του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων από την ΕΥΠ ζητώντας επιτάχυνση των διαδικασιών διερεύνησης της υπόθεσης από την Δικαιοσύνη επί της ουσίας όχι μόνο αμφισβητεί το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αλλά παράλληλα διαπιστώνει ότι κινείται εκτός Συντάγματος.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλεί τον κ. Ντογιάκο να τον συλλάβει εάν το επιθυμεί, τονίζοντάς του ότι παραιτείται της βουλευτικής ιδιότητας ώστε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να τον συλλάβει καθώς όταν στην γνωμοδότησή του διατυπώνει απειλές περί κάθειρξης όσων τολμήσουν να πράξουν το καθήκον τους επί της ουσίας περιλαμβάνει και τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ζητήσει ήδη από τις 7 Δεκεμβρίου από τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Ράμμο να ενημερωθεί αναφορικά με τις αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ και συγχρόνως να αναζητηθούν στοιχεία σχετικά με την άρση του απορρήτου συγκεκριμένων προσώπων με κρίσιμο ρόλο στο δημόσιο βίο.