Τσίπρας για κακοκαιρία: Το να μη λειτουργεί καθόλου το κράτος είναι κάτι που δεν το είχαμε ξαναζήσει

Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που βουλιάζουν στα νερά της βροχής με αποτέλεσμα να δημιουργούνται γέφυρες από θρανία για τον απεγκλωβισμό μαθητών και τα λεωφορεία που βυθίζονται στα οδοστρώματα εν ώρα εκτέλεσης δρομολογίου καυτηριάζει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με αφορμή τις απίστευτες δυσλειτουργίες που προκάλεσε η βροχή στην Αττική.

Έντονη κριτική για την κρατική ανικανότητα και παράλυση άσκησε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας παρεμβαίνοντας μέσω του λογαριασμού του στο twitter. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας με έμμεσο τρόπο υπενθυμίζει την αναποτελεσματικότητα του κράτους και στα χιόνια της Αττικής τον προηγούμενο Ιανουάριο και στις καταστροφικές πυρκαγιές του περασμένου Αυγούστου: “Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες για ένα κράτος με αδυναμίες. Το να μη λειτουργεί όμως καθόλου ούτε στη βροχή, ούτε στη φωτιά, ούτε στο χιόνι, είναι κάτι που δεν έχουμε ξαναζήσει” έγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ευχόμενος κουράγιο και αντοχές συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κουμουνδούρου σχολίασε πως για μία ακόμη φορά το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη αποδεικνύεται παράγοντας απόλυτου χάους με την αγαστή συνεργασία φυσικά του κατ’ ευφημισμό περιφερειάρχη κ. Πατούλη.

“Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά μονότονα θα προσπαθήσει να ρίξει τις ευθύνες κάπου αλλού. Περιμένουμε να δούμε εάν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος θα επικαλεστεί ξανά το Θεό ή θα είναι πιο δημιουργικός αυτή τη φορά” σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος σχετικά με την εικόνα των μαθητών που απομακρύνονται από την τάξη πάνω σε μία αυτοσχέδια γέφυρα από θρανία τονίζοντας ότι για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει ότι ούτε θέλει, ούτε μπορεί, να εγγυηθεί την ασφάλεια της κοινωνίας. Για το θέμα με το σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νϊκος Φίλης παρατήρησε με σκωπτική διάθεση πως “η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ξεκίνησε”.

Επίσης σε σχέση με το πρωτοφανές περιστατικό με το βυθισμένο λεωφορείο της γραμμής Α1 (Πειραιάς-Βούλα) στην παλιά Λεωφόρο Ποσειδώνος όπου κινδύνευσαν και επιβάτες ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Παππάς ανέφερε ότι γεννώνται σειρά ερωτημάτων: Σε ποιες ενέργειες προχώρησε ενόψει και εν μέσω κακοκαιρίας η Διεύθυνση Παραγωγής Συγκοινωνιακού Έργου της ΟΣΥ Α.Ε; Έθεσε σε κίνηση τον ελεγκτικό μηχανισμό για τον έλεγχο και εντοπισμό επικίνδυνων οδικών σημείων; Ενημέρωσε τους οδηγούς λεωφορείων και τρόλει για δυσκολίες σε συγκεκριμένα οδικά τμήματα; “.