Τσίπρας για Μητσοτάκη: Αν έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια να προκηρύξει εκλογές

Την απόλυτη αμηχανία του πρωθυπουργού απέναντι στις καταγγελίες του Αλέξη Τσίπρα για τις σχέσεις της κυβέρνησής του με τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή Φουρθιώτη επισημαίνουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας επί της πρότασης δυσπιστίας που καταψηφίστηκε από τους 157 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι η κατάθεση πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης εξέθεσε απόλυτα τον κ. Μητσοτάκη που δεν κατάφερε να απαντήσει σε ουσιαστικά ερωτήματα που τέθηκαν από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την διαχείριση της πανδημίας, της ακρίβειας, τα εργασιακά, την καθημερινότητα του πολίτη αλλά και την παντελή αδυναμία να αντεπεξέλθει στις συνθήκες μίας κακοκαιρίας.

Εξ αυτού του λόγου η ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώθηκε στο αίτημα για εκλογές “ώστε να ανασάνει η δημοκρατία στον τόπο” και να βγει από τον “βούρκο” στον οποίο έχει διολισθήσει εξαιτίας της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε ότι ο πρωθυπουργός εάν έχει στοιχειώδη αξιοπρέπεια οφείλει να προκηρύξει εκλογές αφήνοντας εμμέσως πλην σαφώς αιχμές και για το ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι κάποιες δημοκρατικές δυνάμεις πρέπει να εξηγήσουν τους λόγους για τους οποίους δεν τίς επιθυμούν. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απηύθυνε κάλεσμα στις προοδευτικές δυνάμεις αλλά και σε κάθε δημοκρατικό και προοδευτικό πολίτη να συνταχθούν με την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προϊδέασε ότι η πρόταση μομφής δεν θα είναι η τελευταία πολιτική κίνηση που έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως η κυβέρνησή του ήταν η εντιμότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο από την μεταπολίτευση και μετά και στον αντίποδα έθεσε ζητήματα ηθικής για την κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις απευθείας αναθέσεις και τους κλειστούς διαγωνισμούς ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ και τις υπόγειες διαδρομές την με τον τηλεπαρουσιαστή trash tv Φουρθιώτη ο οποίος σε έναν καταιγισμό μηνυμάτων στα social media αποκάλυψε πως πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης και πρωτίστως ο κ. Γεραπετρίτης “το δεξί χέρι” του πρωθυπουργού είχαν απευθείας επαφές και νομοθετούσαν με βάση τις υποδείξεις Φουρθιώτη για τις εταιρείες του οποίου που στήθηκαν την περίοδο της πανδημίας εγκρίθηκαν.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι γνώριζε και συγκάλυπτε αυτές τις επαφές και τον κάλεσε να παραιτηθεί το συντομότερο δυνατόν για να σταματήσει ο κατήφορος στη χώρα. Τον κάλεσε επίσης να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό για τα πεπραγμένα του.