Τσίπρας: H ανεπάρκεια και η διαφθορά είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά της ΝΔ

Μία ημέρα μετά την έκθεση του State Department για το κράτος δικαίου στη χώρα μας με επισημάνσεις που συνιστούν κόλαφο για την κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα παρακολουθήσει αύριο την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου από κάποια ακριτική γωνιά της Ελλάδας ενώ από την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει κανονικά τις περιοδείες του στη χώρα.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο εκτεταμένη διαφθορά και ανεπάρκεια που συνιστούν τα βασικά χαρακτηριστικά της τετράχρονης διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

«Συναντήθηκα σήμερα με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον κ. Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Και αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς.

Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Γι’ αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζια golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων. Και αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση” σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Την ίδια ώρα η Κουμουνδούρου προκαλεί την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Πιερρακάκη να απαντήσουν στις αποκαλύψεις για την παρακολούθηση της ελληνοαμερικανίδας Άρτεμις Σίφορντ τόσο με το Predator όσο και από την ΕΥΠ. Ο δε τομεάρχης Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Γιάννης Ραγκούσης ανακοίνωσε ότι το κόμμα του κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προκειμένου ο κ. Πιερρακάκης να υποχρεωθεί να δώσει στοιχεία για το ποιοι έδωσαν τα στοιχεία εμβολιασμού της κυρίας Σίφορντ.

“Τέσσερις ημέρες η κυβέρνηση και ο κ. Πιερρακάκης κρύβονται και δεν απαντούν στις

αποκαλύψεις των New York Times για την παρακολούθηση της Αμερικανίδας υπηκόου, Άρτεμις

Σίφορντ.Για αυτό το λόγο καταθέσαμε σήμερα ερώτηση στη Βουλή.Ο κ. Πιερρακάκης θα υποχρεωθεί να απαντήσει πώς και σε ποιους έδωσαν τα στοιχεία του

εμβολιασμού της, καθώς και σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για τη διερεύνηση της καταγγελίας

που καταθέσαμε στη Βουλή από τις 26 Ιανουαρίου” σημείωσε ο κ. Ραγκούσης.