Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής

“Tο μόνο σίγουρο, στις εκλογές δεν θα πλήξουμε” είπε χθες ο Αλέξης Τσίπρας προβλέποντας ανατροπές και εκπλήξεις όταν ανοίξουν οι κάλπες της απλής αναλογικής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο πλαίσιο συζήτησης-συνέντευξης που έδωσε στο συνέδριο του Ινστιτούτου “ΕΝΑ” εμμέσως πλην σαφώς κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι θα επιχειρήσει να κλέψει βουλευτές άλλων κομμάτων μόνο και μόνο για να σχηματίσει κυβέρνηση χωρίς να κάνει κυβερνητική συνεργασία. Την αφορμή έδωσε η δήλωση του ίδιου του πρωθυπουργού πως κάποιες σταθερές κυβερνήσεις αποτελούνται από ένα κόμμα, όχι όμως και από ένα χρώμα…

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα η συγκεκριμένη αναφορά περιγράφει μάλλον “λίγο αυτό που ονομάζουμε κυβερνήσεις-πάτσγουερκ, κουρελού. Δηλαδή να κλέψει κάποιους βουλευτές από άλλα κόμματα”. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επέκτεινε δε την σκέψη του και σχολίασε καυστικά για τον κ. Μητσοτάκη: “Και το προαναγγέλλει, μάλιστα. Αυτά συνήθως δεν προαναγγέλλονται. Νομίζω αντιλαμβάνεστε ότι αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει όρο και προϋπόθεση για μια κυβέρνηση βιώσιμη και μακράς πνοής” Επί της ουσίας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατήγγειλε τον κ. Μητσοτάκη πως θα επιχειρήσει να υφαρπάξει τις ψήφους βουλευτών άλλων κομμάτων για να συγκροτήσει κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα την ίδια χρονική στιγμή που στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ γίνεται έντονη συζήτηση γύρω από τις προθέσεις του Ανδρέα Λοβέρδου. Επί της ουσίας δηλαδή υπαινίχθηκε ότι ο σημερινός πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να πάρει μαζί του κάποιους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

“Μπορεί η οικογένεια Μητσοτάκη να έχει μακρά εμπειρία σε αποστασίες και μακρά παράδοση, αλλά νομίζω ότι δεν είναι αυτό που αρμόζει. Ξέρετε, η επανάληψη της ιστορίας, έλεγε ο Μαρξ, συνήθως είναι φάρσα. Δεν νομίζω ότι αυτό μπορεί να είναι το μέλλον της χώρας. Η χώρα χρειάζεται μια κυβέρνηση σταθερή και μακράς πνοής” σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας με καυστικό τρόπο.

Κατά τα άλλα επανέλαβε την άποψή του πως οι κυβερνήσεις συνεργασίας είναι για τον ίδιο αλλά και για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιλογή και όχι αναγκαστική πράξη “Ακόμη κι αν είχα την επιλογή μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης θα διάλεγα μία κυβέρνηση συνεργασίας” είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η χώρα απαιτούν μια κυβέρνηση η οποία θα έχει την ευρύτατη δυνατή αποδοχή στην ελληνική κοινωνία.