Τσίπρας: Η χώρα χρειάζεται μία πολιτική με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο

Τα κόμματα που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικά οφείλουν να ανοίξουν τα χαρτιά τους πάνω στα κεντρικά ζητήματα της πολιτικής πριν από τις εκλογές ώστε ο ελληνικός λαός να ξέρει γιατί και ποιον θα ψηφίσει.

Ο Αλέξης Τσίπρας και από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών έστειλε μήνυμα στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ πως οφείλει να εγκαταλείψει τις γενικότητες και να ξεκαθαρίσει σε εύλογο χρόνο πάνω σε ποια ζητήματα θα μπορούσαν να στηρίξουν μία κυβερνητική συνεργασία. “Η χώρα χρειάζεται μία πολιτική με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο” ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικό Συμμαχία καλώντας εμμέσως πλην σαφώς και τα άλλα κόμματα του προοδευτικού χώρου να διασαφηνίσουν ποιες είναι οι θέσεις τους για τον κατώτατο μισθό, για την προστασία της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, για την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου και για την στήριξη των νέων ανθρώπων.

Ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε για μία φορά ότι δεν τον αφορούν τα σενάρια ενός μεγάλου συνασπισμού επαναλαμβάνοντας ότι οι προγραμματικές συγκλίσεις δεν μπορούν να γίνουν με δύο πολιτικές δυνάμεις που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες και επανέλαβε ότι τους πρωθυπουργούς πρέπει να τους εκλέγει ο ελληνικός λαός. Ειδικότερα στην ερώτηση εάν θα δεχόταν τρίτο πρόσωπο στη θέση του πρωθυπουργού, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε: “Πιστεύω ότι τους ανθρώπους που παίζουν κρίσιμο ρόλο στα πράγματα για τη χώρα, πρέπει να τούς εκλέγει ο ελληνικός λαός και όχι τα παρασκήνια, όχι οι παρακάμαρες”.

Τόνισε μάλιστα ότι δεν πιστεύει σε κυβερνήσεις που μπορεί να έχουν προοπτική με επικεφαλής οι οποίοι δεν είναι εκλεγμένοι, σχολιάζοντας πως “ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει δίνοντας δύναμη στα κόμματα για ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα τον κυβερνήσουν”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι το τελευταίο που τον απασχολεί είναι το ποσοστό με το οποίο θα εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος από τα μέλη και σχολίασε πως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ένα νέο αναβαθμισμένο κόμμα με ποιοτική εσωτερική δημοκρατία.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις εκτίμησε ότι ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης συνεχίσει να χάνει κάθε μήνα περίπου δύο μονάδες έως τον Σεπτέμβριο θα έχει πολύ σοβαρό θέμα…