• Ταυτότητα
  • Διαφήμιση
  • Επικοινωνία
Σάββατο, 20 Αυγούστου, 2022
Συνεχής ροή ενημέρωσης
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Συνεχής ροή ενημέρωσης

Τσίπρας: Η χώρα δεινοπάθησε με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις που ασκούσαν εξουσία χωρίς να λογοδοτούν

Της Βούλας Κεχαγιά
[email protected]
07/06/2022
Share on FacebookShare on Twitter

Aνήσυχος για μία ακόμη φορά για το τί θα παραλάβει όταν φύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συνέδριο για το σύστημα υγείας στη νέα εποχή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε πως “κάθε μέρα που περνάει είναι ημέρα που ξοδεύεται χρήσιμος χρόνος και κρίσιμοι πόροι για να υποστηριχθεί η κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση η κοινωνία περνάει μεγάλη δυσκολία ,για την ακρίβεια το εισόδημα εξαϋλώνεται, τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα περνούν δύσκολα, και χρειάζονται γενναίες αποφάσεις σε διαφορετική κατεύθυνση”. Σημείωσε μάλιστα ότι δεν είναι ο ίδιος που βιάζεται για εκλογές αλλά ότι είναι το Μέγαρο Μαξίμου που διακινεί σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες για να έρχεται ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης και να τα διαψεύδει.

Διαβάζονται περισσότερο τώρα…

Στο ίδιο συνέδριο και σε συνομιλία του με δημοσιογράφους ο Αλέξης Τσίπρας τάχθηκε υπέρ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές, αποκλείοντας ωστόσο κάθε προοπτική συνύπαρξης με τη Νέα Δημοκρατία. Σχολίασε πως δεν γίνεται να συνεργάζονται δύο πόλοι που κινούνται σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση, και ότι οι κυβερνήσεις συνεργασίας σχηματίζονται όταν ο ένας πόλος συμμαχεί με ένα ή δύο άλλα κόμματα. Άφησε πάντως να εννοηθεί ότι κατανοεί την στάση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που δεν ανοίγει τα χαρτιά του καθώς σε καμία χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν ήρθαν τα κόμματα εκ των προτέρων να αναγγείλουν την συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας. “Όχι απλά είμαι έτοιμος για κυβερνήσεις συνεργασίας. Πιστεύω ότι η χώρα δεινοπάθησε με τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις που μετέτρεπαν τη δύναμη τους βάρος στο λαό και ασκούσαν εξουσία χωρίς να λογοδοτούν” είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και επικαλέστηκε την απλή αναλογική που ψηφίστηκε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώτημα για το εάν “καλοπέρασε” ο ΣΥΡΙΖΑ όταν σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ σχολίασε πως “εμείς δεν καλοπεράσαμε έτσι κι αλλιώς καθώς ξυπνάγαμε και κοιμόμασταν με το άγχος της χρεοκοπίας”. Είπε επίσης πως με τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν πολύ μεγάλες ιδεολογικές διαφορές όμως η κυβέρνησή του πήρε το ρίσκο να επιλύσει μία 30ετή διαφορά με το γειτονικό κράτος υπογράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τόνισε πως κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει κάποιο ατύχημα με βάση την ένταση που καλλιεργείται με ευθύνη της Τουρκίας και καυτηρίασε την στάση των συμμάχων της χώρας και συγκεκριμένα των ΗΠΑ που λένε “βρείτε τα”.

Όταν ρωτήθηκε για τους υγειονομικούς που βρίσκονται σε αναστολή επειδή δεν εμβολιάστηκαν ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως αν και βρίσκεται σε αντίθεση με αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανορθολογική συμπεριφορά, η πολιτεία δεν μπορεί να έχει απέναντί τους εκδικητική συμπεριφορά.

Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsique.gr

Follow @newsique_gr





Tags: ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣΒΟΥΛΑ ΚΕΧΑΓΙΑ

Διαβάστε Ακόμα

Θεοδωρικάκος κατά Σοϊλού: Η Τουρκία εργαλειοποιεί δυστυχισμένους ανθρώπους

19/08/2022

Μηταράκης: Η νησίδα στον Έβρο δεν είναι ελληνική – Ο φράχτης θα επεκταθεί

19/08/2022

Συγχαρητήρια Μητσοτάκη για τις επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών στην Ευρώπη

18/08/2022

Μηταράκης: Η Τουρκία εργαλειοποιεί το μεταναστευτικό

18/08/2022

Συγχαρητήρια Τσίπρα σε Στεφανίδη, Χρήστου, και Γκολομέεβ: «Είναι η Ελλάδα που θέλουμε»

18/08/2022

Σκέρτσος: Σημαντικές ανακοινώσεις για τη στέγη από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ

18/08/2022



Follow Newsique


Follow @newsique_gr


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πάτρα: Φοιτητές έκρυψαν τη μητέρα τους σε εστία Πανεπιστημίου για να τη σώσουν από τον πατέρα τους

19/08/2022 | 17:40

Συγκλονίζει η μητέρα του 6χρονου από τη Βέροια που έπαθε εγκεφαλική αιμορραγία (video)

19/08/2022 | 16:56

Τραγωδία: Βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητό του

19/08/2022 | 13:40

Σοκ: Νεαρός έδειρε την 16χρονη σύντροφό του επειδή του ζήτησε να χωρίσουν

19/08/2022 | 13:00

Γιώργος Μάγγας: «Δεν επιτρέπεται ρε Μπιμπίλα αυτό που έκανες – Σκέφτομαι να του κάνω μήνυση»

19/08/2022 | 16:12

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • Πόλεμος – Ουκρανία: «Η Ρωσία θα αποσυνδέσει τις μονάδες παραγωγής του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια», λέει το Κίεβο
  • North Evia – Samos Pass: «Όσες κάρτες για τον Σεπτέμβριο δεν απορροφηθούν, θα διατεθούν τον Οκτώβριο»
  • Γερμανία: Ξεκινά έρευνα για «υποκίνηση μίσους» σε βάρος του Μαχμούντ Αμπάς μετά τις δηλώσεις για το Ολοκαύτωμα
  • Πέθανε ο δημοσιογράφος Μιχάλης Στυλιανού
  • Νέες απειλές από Ερντογάν: Χάρη στο Αμπντουλχαμίντ Χαν τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά

Facebook Youtube Twitter Instagram
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία
  • Διαφήμιση
  • RSS
  • Μέλος του topics.gr
  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
[email protected]

© 2020 newsique.gr

  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΜΟΝΟ ΣΤΟ NEWSIQUE
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΑΡΘΡΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
  • ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
    • MEDIA
    • SPORTS
    • CELEBRITIES
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

© 2020 newsique.gr