Τσίπρας: Η Δεξιά και οι πολιτικές της είναι ο μόνος αντίπαλος της Δημοκρατικής και Προοδευτικής παράταξης

Μονομέτωπο αγώνα απέναντι στη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο δρόμο προς τις εκλογές ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό διότι όπως είπε απόψε από το Περιστέρι, σε μία μεγάλη συγκέντρωση που για τον ίδιο αποτέλεσε την καλύτερη σφυγομέτρηση -”την αρχή του τέλους”- σε όλη της τη διαδρομή η Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη στον τόπο είχε έναν μόνο αντίπαλο: τη Δεξιά και τις πολιτικές της.

Θέτει όμως και ένα επίμονο ερώτημα προς την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που υποστηρίζει ότι επιθυμεί τη συγκρότηση σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης αλλά την ίδια στιγμή-όπως είπε- αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεργαστεί μετεκλογικά με τη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη. “Ποιοι ακριβώς είναι οι σοσιαλδημοκράτες, ο ακραία νεοφιλελεύθερος κύριος Μητσοτάκης, ή μήπως τα ορφανά του κυρίου Καταρατζέφη, ο Βορίδης, ο Πλεύρης και ο Άδωνης”;

Ως εκ τούτου ο Αλέξης Τσίπρας εκφράζοντας την βεβαιότητά του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα είναι το πρώτο κόμμα στις εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν, καλεί τον κ. Ανδρουλάκη “αν θέλει να έχει στοιχειώδη αξιοπιστία σε όσα λέει” να ξεκαθαρίσει άμεσα και χωρίς μισόλογα τις προθέσεις του. Κοινώς να ξεκαθαρίσει εάν σκοπεύει “να ξανακάνει το κόμμα του δεκανίκι της Δεξιάς, όπως έκανε το 2012 ο κ. Βενιζέλος στον κ. Σαμαρά” ή αλλιώς να αποκλείσει από τώρα κάθε προοπτική μετεκλογικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη. Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός δεν τολμά να πάει σε εκλογές γιατί καταρρέει και παρέθεσε τους επτά βασικούς άξονες του προγράμματος των πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για το κοινωνικό κράτος και τη δικαιοσύνη που είναι και οι βασικοί πυλώνες του. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: Κανένα νοικοκυριό δεν θα ξοδεύει τρεις μισθούς για ρεύμα και βενζίνη, η χώρα θα αποκτήσει εκ νέου ισχυρή εργατική νομοθεσία, κανόνες και αρχές, θα επανέλθει καθολικά η προστασία της πρώτης κατοικίας, θα λειτουργήσει το νέο ΕΣΥ πλήρως στελεχωμένο, θα επιστραφούν τα αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους, θα διασφαλιστεί το δικαίωμα των νέων στη στέγη. Ειδικά για το θέμα των αναδρομικών ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για έγκλημα και ακραίο κυνισμό εις βάρος των συνταξιούχων.