Τσίπρας: Η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές είναι ο μόνος τρόπος για την πολιτική αλλαγή

Καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις εκλογές που θα διεξαχθούν με το σύστημα της απλής αναλογικής ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του επιμένοντας ότι είναι “ο μόνος τρόπος” για την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή από το “καθεστώς Μητσοτάκη”.

Συγχρόνως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έθεσε και το δίλημμα των εκλογών λέγοντας ότι είναι: “πολιτική αλλαγή και ο εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος”.

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ζήτησε από τους βουλευτές του να δώσουν τη μάχη σε κάθε πεδίο, μέτωπο και γειτονιά και συγχρόνως κάλεσε τους πολίτες να δώσουν χώρο και εμπιστοσύνη “στην εντιμότητα και τα καθαρά χέρια της Αριστεράς” .

Είναι προφανές πως η σημερινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελεί ουσιαστικά και την πρώτη μέρα της κρίσιμης εκλογικής μάχης που ακολουθεί και την αφετηρία της εκλογικής αναμέτρησης που έρχεται. “Μιας αναμέτρησης που για τον κ. Μητσοτάκη είναι απόπειρα απόδρασης, για την κοινωνία και τη χώρα όμως μεγάλη ευκαιρία για αλλαγή πορείας” ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Για τον λόγο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε και σήμερα τον κ. Μητσοτάκη να σταματήσει-όπως είπε- το παιχνίδι του με τους θεσμούς- να ακολουθήσει τον ενδεδειγμένο δημοκρατικό δρόμο της συνεννόησης και της ευθύνης και να σταματήσει το κρυφτούλι ανακοινώνοντας από τώρα την ημερομηνία των εκλογών, το Σεπτέμβριο.

Επίσης ζήτησε να οριστεί υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών όπως το Σύνταγμα ορίζει χαρακτηρίζοντας ανυπόστατη την αναφορά του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ζητεί υπηρεσιακή κυβέρνηση, να τεθεί σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ώστε όλες οι δυνάμεις να έχουν ενημέρωση για τα εθνικά θέματα και να συσταθεί άμεσα η αρμόδια διακομματική επιτροπή ώστε να επιβάλει δημοκρατικούς κανόνες ισότιμης προβολής των κομμάτων στα Μέσα Ενημέρωσης στην πορεία προς τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε “συκοφαντικό παραλήρημα” την απάντηση του κ. Μητσοτάκη στα αιτήματα αυτά, μέσω του εκπροσώπου του σχολιάζοντας πως η αστάθεια “έχει γίνει κανονικότητα με τις πρωτοβουλίες του ίδιου του πρωθυπουργού”.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέβασε πολύ τους τόνους και μίλησε για “αγία οικογένεια συμφερόντων που μάς κυβερνά και ζει το μύθο της τελειότητάς της” για να σημειώσει πως “ήρθε ο καιρός να βάλει η κοινωνία τελεία σ’ αυτήν την εφιαλτική τελειότητα”.

Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την επιθυμία του κ. Μητσοτάκη να…αποδράσει και σχολίασε πως μέσα στην παραζάλη της φθοράς του και το χάσμα ανάμεσα στην προπαγάνδα και την πραγματικότητα που συνεχώς διευρύνεται και απειλεί να τον καταπιεί “αποφάσισε να πιαστεί από τα μαλλιά του” ξεχνώντας και τη δέσμευσή του πως οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

-Ad-