Τσίπρας: Η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα κληθεί να διευκρινίσει εάν είναι με τη Δεξιά του Μητσοτάκη ή με την Δημοκρατική παράταξη

Είναι θέμα χρόνου για την νέα ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής να επιλέξει με ποιον από τους δύο είναι: Με τη Δεξιά ή με τη Δημοκρατική Παράταξη;

Στο ζήτημα αυτό αναφέρθηκε απόψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1 με αφορμή και την έναρξη της διήμερης περιοδείας του στους νομούς Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι η νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα κληθεί εκ των πραγμάτων να διευκρινίσει εάν είναι με τη Δεξιά του κ. Μητσοτάκη ή με την Δημοκρατική παράταξη. “Δημοκρατική παράταξη σημαίνει μέτωπο απέναντι στη Δεξιά, δεν μπορεί να είναι και με τη δεξιά και με τη δημοκρατική παράταξη” ανέφερε με νόημα. Όπως μάλιστα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οι προοδευτικές δυνάμεις δεν μπορούν να στέκονται αδιάφορα στο γεγονός πως η χώρα βιώνει μία μεγάλη οπισθοδρόμηση με την κυβέρνηση της Δεξιάς.

Επίσης ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει να σεβαστεί απολύτως τις εσωτερικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ “και δεν μπήκαμε στον πειρασμό ούτε να κριτικάρουμε, ούτε να σχολιάσουμε”. Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε ανταγωνιστή ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε πως “αυτό είναι καλό γιατί όταν έχεις ανταγωνιστής γίνεσαι καλύτερος”.

Μιλώντας για τις δημοσκοπήσεις που διεξήχθησαν με αφορμή τις εσωκομματικές εκλογές στο ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι “δεν είναι η πρώτη φορά που σχεδόν όλες οι δημοσκοπήσεις δίνουν ανάποδα αποτελέσματα από αυτά που βγάζει η κάλπη” δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι όλες αφορούσαν έναν υποψήφιο “που είχε ιδιαίτερα ευμενή μεταχείριση από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο και το σύστημα Μαξίμου”.

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας στο ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι “είναι άλλο να πηγαίνει κανείς να ψηφίζει για αρχηγό ενός κόμματος από ενδιαφέρον αλλά να μην συμμετάσχει σε αυτό και άλλο να είναι μέλος που παίρνει μέρος στις αποφάσεις του κόμματος” κι αυτό είναι μία ποιοτική διαφορά που αξίζει να αναφέρει κανείς.

Πρόσθεσε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει αξία ότι έχει διπλασιάσει τα μέλη του και τόνισε πως: Έχω στόχο με το συνέδριό μας το ακόμα μεγαλύτερο άνοιγμα στην κοινωνία”.

Όταν ρωτήθηκε για τις εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται αίτημα της κοινωνίας. “Γνωρίζω πολύ καλά ότι ένας πρωθυπουργός πάει σε πρόωρες εκλογές για δύο λόγους: Είτε γιατί είναι απολύτως βέβαιος ότι θα τις κερδίσει είτε γιατί προβλέπει ότι τα πράγματα έχουν σκουρύνει πολύ και θέλει να προλάβει την κατάρρευση”.