Τσίπρας: Η πολιτική αλλαγή έχει γίνει αδήρητη ανάγκη

“Η πολιτική αλλαγή έχει γίνει αδήρητη ανάγκη. Στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι πρώτο κόμμα και θα σχηματίσει με την στήριξη της πλειοψηφίας του λαού και σε συνεργασία με όσες πολιτικές δυνάμεις κατανοούν τα σημεία των καιρών προοδευτική κυβέρνηση που στο πρόγραμμά της κυρίαρχη θέση θα έχει η κοινωνική δικαιοσύνη”.

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε άρθρο που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδες της περιφέρειας ο Αλέξης Τσίπρας εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής για την ανάδειξη Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

Το διακύβευμα για τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι η υψηλή συμμετοχή γι’ αυτό και ο Αλέξης Τσίπρας επισημαίνει στο ίδιο άρθρο πως “σ’ αυτήν τη γιορτή της Δημοκρατίας έχουν τη θέση τους όλοι οι μη προνομιούχοι” με την υποσημείωση ότι “ξέρουμε πια καλά τους ενόχους, τώρα είναι η ώρα να τούς στείλουμε πίσω το λογαριασμό”.

Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει ο Αλέξης Τσίπρας και στις εξορμήσεις του στην περιφέρεια αλλά και σε γειτονιές της Αττικής. Ότι δηλαδή η 15η Μαϊου πρέπει να σηματοδοτήσει την πολιτική αλλαγή στη χώρα και όσο το συντομότερο συμβεί αυτό, τόσο καλύτερα για τον τόπο. Στα Χανιά όπου περιόδευσε το πρωί απηύθυνε εκ νέου κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να στείλουν αυτό μήνυμα πολιτικής αλλαγής απευθυνόμενος πρωτίστως στους προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες της Κρήτης “της κοιτίδας των δημοκρατικών αγώνων”,

Στις αναφορές του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δείχνει ότι πιστεύει ότι η 15η Μαϊου μπορεί να γίνει η αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη και ένα τόσο σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα δρομολογήσει εξελίξεις. Στην Κουμουνδούρου δεν βάζουν πήχη για τις επικείμενες εσωτερικές διεργασίες θεωρούν όμως ότι οι πολίτες μπορούν με την προσέλευσή τους στις κάλπες να ενδυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην κυβέρνηση για να σωθεί οτιδήποτε αν σώζεται στη χώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα περιοδεύσει την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη και την Παρασκευή ο κύκλος των εξορμήσεων πριν από την επανεκλογή του θα ολοκληρωθεί με περιοδεία του στην Άρτα.